Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte radi špenát? Šokujúce, čo robí s naším telom

reklama:
Máte radi špenát? Šokujúce, čo robí s naším telom

Špenát je medzi ľuďmi veľmi rozdeľujúci, nájdu sa takí, ktorí ho milujú, ostatní ho jesť nemusia. Jedno je však isté, táto rastlina je skutočným všeliekom, má veľa priaznivých účinkov a samozrejme ju možno pripraviť niekoľkými spôsobmi:

Špenát môžete spraviť zeleninový šalát, smoothie a samozrejme veľmi dobrú zálievku na cestoviny. Okrem zaujímavej chuti sú jeho účinky na telo tiež prekvapivé.

1. Pomáha pri chudnutí

Štúdia z roku 2014 ukázala, že táto zelenina vám pomôže zbaviť sa o 43% väčšej hmotnosti, ako je priemer.

2. Vplyv na krvný tlak

Jeden z prírodných liekov na vysoký krvný tlak. Vysoký krvný tlak možno kontrolovať nepretržitou konzumáciou.

3. Znižuje predčasnú úmrtnosť

Nedávna štúdia zistila, že pravidelná konzumácia špenátu znižuje riziko srdcového záchvatu, srdcového zlyhania a mŕtvice o nie menej ako 26%. V skutočnosti, vďaka svojmu úžasnému obsahu antioxidantov špenát tiež znižuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny hrubého čreva.

4. Dobré pre oči

Špenát tiež znižuje pravdepodobnosť a závažnosť straty zraku v dôsledku vysokého veku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.