Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Máte syna? Podarilo sa vám odovzdať mu svoje najlepšie vlastnosti? Prečítajte si – ako ovplyvňuje milujúca matka svojho syna

Máte syna? Podarilo sa vám odovzdať mu svoje najlepšie vlastnosti? Prečítajte si – ako ovplyvňuje milujúca matka svojho syna

reklama:
Máte syna? Podarilo sa vám odovzdať mu svoje najlepšie vlastnosti? Prečítajte si - ako ovplyvňuje milujúca matka svojho syna

Úžasné spojenie medzi matkou a jej deťmi nemožno ignorovať. Úzky vzťah s matkou pomáha naplno rozvíjať osobnosť dieťaťa. Ale vzťah medzi matkou a synom si zaslúži osobitnú pozornosť.

Ako ovplyvňuje milujúca matka syna?

Nižšia pravdepodobnosť neuvážených činov

Ženy zvyčajne nie sú tak bezohľadné ako muži. Sú viac informované a opatrné a nie sú ochotné riskovať svoje zdravie a život. Sú spravidla praktickejšie a uvedomujú si, čo ich činy spôsobia. Práve od matky sa syn dozvie, že je rozumné byť opatrný. Bude premýšľať o svojich aktivitách a naučia sa zodpovednosti od najútlejšieho veku. Pri láskyplnej matke vyrastie syn zodpovednejší a zrelší.

Vyššia pravdepodobnosť úspechu

Bolo preukázané, že synovia, ktorí majú silnú väzbu so svojou matkou, majú väčšiu zodpovednosť. Sú obvykle dobre zbehlí v tom, čo robia, a bývajú úspešnejší. Bolo vykonané mnoho štúdií, ktoré ukázali, že dieťa dedí svoj intelekt od svojej matky, a preto je ich spojenie hlbšie.

Kontinuita

To, čo sa syn dozvie od svojej matky, odovzdá potom svojmu synovi alebo dcére. Matka učí svojho syna trpezlivosti, teplu, štedrosti, súcitu, láske a mnohému ďalšiemu. Zostane s ním až do konca svojho života a on to zase odovzdá svojim deťom.

Menej predsudkov

Vo svete, kde dominujú muži, existujú desiatky predsudkov a stereotypov. Niektoré z nich sú tak jemné, že ľudia si ani neuvedomujú, že sú to predsudky . Môžu sa rýchlo stať súčasťou vašej povahy, ak nie ste opatrní. Keď je vzťah medzi matkou a synom hlboký, syn začne vidieť, ako tieto predsudky ovplyvňujú jeho matku a ženy okolo neho. Učí sa od nej, čo je vhodné a čo je nevhodné.

Lepšie komunikačné schopnosti

V porovnaní s mužmi sa ženy zvyčajne vyjadrujú lepšie a chápu interpersonálne komunikácie s ostatnými. Sú dobrým príkladom, pokiaľ ide o komunikačné zručnosti. Keď má syn blízky vzťah so svojou matkou, ona mu tieto črty odovzdá.

Rešpekt a dôstojnosť

Syn pozoruje, ako matka reaguje na udalosti a ako sa správa v každodenných situáciách. V jej obraze a podobe syn študuje rôzne spôsoby, ako prekonať nezhody v živote. Chlapec rozvíja empatiu, keď vidí svet z pohľadu svojej matky. Ženy sú zvyčajne viac ošetrujúce a úctivejšie voči starším ľuďom a učia to svojich synov.

Emocionálna inteligencia

Ženy sú zvyčajne viac emocionálne vyzretejšie ako muži, a pretože sú tiež obvykle primárnou opatrovateľku detí, odovzdávajú to svojim synom. Sú citlivejšie a pozornejšie k emocionálnemu blahu svojich detí a lepšie reagujú na ich emócie. Syn matky, ktorá je emocionálne inteligentná, zvyčajne získa tiež tieto schopnosti. Pozoruje, ako reaguje na druhých, a dozvedá sa, ako cítiť a rozumieť druhým. Po mnoho rokov sa učia správať sa ako ona a rozvíja svoju vlastnú emocionálnu inteligenciu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.