Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Matka, ktorá sa vymyká štandardom rodičovstva. Jej syn má 5 rokov a stále ho dojčí

reklama:
Matka, ktorá sa vymyká štandardom rodičovstva. Jej syn má 5 rokov a stále ho dojčí

Každý rodič má právo vychovávať svoje dieťa podľa vlastných predstáv o tom, čo je a čo nie je správne. Už od detstva si v sebe určité čriepky, ktoré v nás zanechali rodičia, nosíme, a akonáhle sa nám narodí náš vlastný potomok, tieto poznatky aplikujeme do výchovy celkom prirodzene.

Avšak to, ako svoje deti vychováva 33 ročný Matt a 32 ročná Adele Allen z Brightonu je naozaj veľmi netradičné. Podľa slov týchto rodičov ich 5 ročný Ulysses a jeho ročná sestrička Ostara nikdy nebudú chodiť do klasickej školy. Spôsob akým budú svoje deti vzdelávať, chcú prevziať do vlastných rúk. Chcú so svojimi deťmi tráviť viac času v prírode a naučiť ich komunikovať ako so zvieratami, tak aj s rastlinami.

Matt a Adele sa tiež rozhodli, že svoje deti nebudú očkovať a ani s nimi pravidelne dochádzať k detskému lekárovi. Túto svoju zásadu porušili iba raz a to vtedy, keď Ulysses dostal astmatický záchvat. Okrem týchto neobvyklostí matka svojho 5 ročného syna do dnešného dňa stále dojčí.

"Ulyssesa ešte stále dojčím. Ale tým, že sa nám narodilo bábätko, sme to museli obmedziť a tým sme dospeli k vzájomnému pochopeniu. Je to čisto na ňom, kedy sa rozhodne, že chce s dojčením skončiť. Je to pre nás úplne prirodzené, niečo ako objatie" zverila sa Adele.

Tento alternatívny prístup k životu sa však u dvojice neobjavil až po narodení detí, ale podobne pristupovali k samotnému tehotenstvu a pôrodu. Spôsob života, ktorým Matt a Adele žijú, sa nazýva off-grid, pri ktorom je kladený dôraz na slobodu a obmedzovanie vymožeností dnešnej modernej doby. Aj samotný pôrod pre mnoho z nás prebiehal veľmi netradičným a dá sa povedať aj riskantným spôsobom. Adele obe svoje deti rodila doma, bez prítomnosti lekára či sestry, len so svojím manželom. A prečo sa vlastne k niečomu takému uchýlili? K modernej medicíne a celkovo k tomuto svetu nemajú príliš dôveru, chcú svojich potomkov vychovávať k úplnej sebestačnosti niekde v Strednej Amerike, kde by si postavili dom s veľkým pozemkom, na ktorom by pestovali potraviny, a ich deti by tam mohli žiť v súlade s prírodou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.