Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Matka nechala dieťa v aute s bezcitným odkazom, išla nakupovať

reklama:
Matka nechala dieťa v aute s bezcitným odkazom, išla nakupovať

Každý deň sa môžeme dočítať o prípadoch detí, ktoré sa stali obeťami nezodpovedného správania rodičov. Niektorí z nich, obzvlášť tí neskúsení, vystavujú svoje deti rizikám a nebezpečenstvám, ktoré sú pre iných len ťažko pochopiteľné. Tentokrát vám predstavíme príbeh mamičky, ktorá nechala svoje malé novorodeniatko zatvorené v aute, keď si odbehla na nákup.

Okoloidúci si nevedeli rady

U novorodenca táto matka nechala nasledujúci stručný odkaz: „Matka išla nakupovať, zavolajte na (telefónne číslo), keby niečo potreboval.“ Pred vozidlom sa zhromaždilo niekoľko okoloidúcich bez toho, aby vedeli, čo majú robiť.

Po chvíli jeden z prítomných kontaktoval matku dieťaťa, aby sa okamžite vrátila, a to pod hrozbou rozbitia skla jej vozidla. Reakcie na sociálnych sieťach sa rôznia. Niektorí neskrývajú svoje rozhorčenie nad takým nezodpovedným správaním, iní sa matky zastávajú a upozorňujú na to, že nikto nepozná celý príbeh.

Jej správanie bolo veľmi nebezpečné

Pravdou je, že ponechanie bábätka v aute môže spôsobiť vážne zdravotné problémy vrátane dehydratácie či možného udusenia. Miminká sú bezbranné bytosti, ktoré sa o seba nedokážu postarať a presne vyjadriť čo im chýba, prípadne zavolať o pomoc. Predovšetkým pokiaľ ide o novorodenca, môže smrť nastať veľmi rýchlo.

Počas niekoľkých minút po telefonáte okoloidúcich sa nezodpovedná matka objavila, ako by sa nič nestalo, predrala sa davom ľudí a bez slova nastúpila do svojho vozidla, s ktorým odišla. Zdalo sa, že si vôbec nepripúšťa, že svojím správaním mohla zapríčiniť veľkú tragédiu a nebyť okoloidúcich, ťažko povedať, ako dlho by bábätko v aute zostalo samo. Našťastie sa zdalo, že bábätko je v poriadku a žiadne zdravotné problémy nemá. Aj tak je ale dôležité uvedomiť si možné riziká a deti nikdy nenechávať v aute samotné.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.