Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Matka zistí, že jej dcéra šikanuje spolužiakov. Vymyslela jej šikovný trest

reklama:
Matka zistí, že jej dcéra šikanuje spolužiakov. Vymyslela jej šikovný trest

Keď matka zistila, že jej dcéra šikanuje ostatné deti v triede, vymyslela spôsob, ako ju potrestať. Dievča dostalo tvrdú lekciu o dôsledkoch svojho konania. Šikana sa často vyskytuje medzi deťmi v školách. Ostatné deti by si to mali všimnúť ako prvé a nahlásiť to. Ďalšou osobou, ktorá by sa mala snažiť tomuto správaniu zabrániť, je učiteľ. Niekedy sa však stanú situácie, ktoré si nikto nevšimne, a obete šikanovania často ponesú následky v budúcnosti. Túto dievčinu ale jej vlastná matka potrestala šikovnými trikmi.

Všeobecne povedané, je známe, že deti si vyberajú za svoje obete tých, ktorí nemajú na sebe najnovšie oblečenie, alebo sú obyčajní. Počítajú s tým, že sa tento človek nebude brániť a nikto sa ho nezastane. Potom sa začnú posmievať obetiam kvôli tomu, ako sa obliekajú alebo kde žijú, alebo si zo svojej postavy robia srandu. Dievča si v škole vyhľadala spolužiakov, ktorí nemali značkové oblečenie a začala sa im smiať.

Nie je samozrejme sama, pretože má okolo seba aj kamarátky, ktoré tiež nosia značkové oblečenie a pripájajú sa k šikanovaniu slabých detí. Časom si to ale všimli učitelia a oznámili matke, ktorá okamžite začala vymýšľať plán, ako dcéru potrestať, aby si uvedomila, čo urobila. Mama vymyslela šikovný plán. „Jedného dňa mi volali zo školy a dlho som sa rozprávala s učiteľkou. Nahlásila mi, že moja dcéra šikanuje ostatné deti, ktoré nenosia značkové oblečenie. Nikdy som si nemyslela, že by moja dcéra začala kvôli niečomu podobnému šikanovať, zrazu som si uvedomila, že si musela uvedomiť, že sa to nerobí,“ povedala mamička, ktorú hovor zdrvil.

„Poďakovala som teda pani učiteľke za informáciu a uistila ju, že s tým určite niečo urobím. Okamžite som vedela, čo musím urobiť. Vzala som nič netušiacu dcéru do obchodu, kde značkové oblečenie nemali, a povedala som jej aby si našla tie najškaredšie veci. Najskôr si myslela, že je to hra a veľmi sa jej to páčilo. Akonáhle mala na výber, vzala som ich k pokladni a zaplatil. Dcéra stále nechápala, prečo som kúpila také škaredé oblečenie“. „Doma som jej povedala, že toto oblečenie bude nosiť nasledujúcich pár dní do školy. Dcéra bola veľmi naštvaná a odsekla, ale nakoniec vyhovela. Na druhý deň išla do školy a doma mi povedala, že ostatné deti sa jej smiali a ona si uvedomila, čo urobila. Tiež mi povedala, že sa ospravedlnila všetkým spolužiakom, ktorých šikanovala, a že s nimi pôjde popoludní von.“ Matka prezradila, že všetko malo našťastie šťastný koniec, bola rada, že si dcéra všetko uvedomila.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.