Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Menej známe príznaky koronavírusu, ktoré ste možno prekonali a ani o nich neviete

reklama:
Menej známe príznaky koronavírusu, ktoré ste možno prekonali a ani o nich neviete

Niet pochýb o tom, že táto koronavírusová doba je pre všetkých z nás zložitá. Iste nikto z nás Covid-19 chytiť nechce. Niekto ho bohužiaľ už ale chytil a iste to nebolo nič príjemné. Lenže niekto z nás Covid ešte nemal, a preto tápe, ako sa taká infekcia môže prejaviť mimo bežných príznakov, ktoré nám ministerstvo zdravotníctva uviedlo. Alebo ste prechladnutí, bolí vás v krku a potrebujete zistiť, či nie je možné, že máte koronavírus? Máme pre vás odpovede.

Nechuť k jedlu

Mimo bežnú stratu čuchu a chuti, ktorá môže trvať až šesť týždňov, bolesti v krku, nádchy a bolesti svalov, sa môže vyskytnúť aj dočasná anorexia, ktorá je spôsobená dlhodobejšou nechuťou k jedlu či dokonca zvracaním. Dávajte si na také ochorenia pozor. A aj keď nemáte žiadnu chuť do jedla, snažte sa aspoň zjesť napríklad banán, suchý rožok či iné potraviny.

Škvrny na nohách a prstoch

Boli tiež zaznamenané ružové až fialové škvrny na nohách či prstoch. Škvrny sú najčastejšie svrbivé a bolestivé. Takéto príznaky bývajú najčastejšie u malých detí a dospievajúcich. Môže teda ísť o príznak koronavírusu. Ak niečo také spozorujete, navštívte lekára.

Problémy s očami

Zápal spojiviek určite nie je nič neobvyklé. Ak bežne takým problémom netrpíte, alebo trpíte, ale terajší zápal spojiviek nemožno vyliečiť bežnými liekmi, ktorými oči liečite, popremýšľajte tiež nad koronavírusovou infekciou. Bolo zaznamenaných mnoho prípadov konjunktivitídy a koronavírusu.

Zažívacie ťažkosti

Mnoho ľudí sa pri nákaze koronavírusom sťažovalo na ťažkosti, ako je hnačka, vracanie a nevoľnosti. Tieto príznaky tiež môžu znamenať nakazenie vírusom. Všímajte si vyrážky podobné žihľavke či osýpkam. Aj takéto príznaky sú zaznamenané. Stále ale myslite na to, že sa môže jednať aj o iné ochorenie. Jedine lekár dokáže určiť presnú diagnózu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.