Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mení sa po užívaní antikoncepcie typ mužov, ktorí vás priťahujú?

reklama:
Mení sa po užívaní antikoncepcie typ mužov, ktorí vás priťahujú?

V dnešnej dobe hormonálnu antikoncepciu používa každá žena, ktorá nestojí o to stať sa matkou. Dokonca aj tie, ktoré by normálne pilulky pred nechceným otehotnením nepotrebovali, pretože sa nezúčastňujú aktívneho sexuálneho života, ich berú.

Vďaka vedľajším účinkom, ktoré s ich konzumáciou súvisia, ich predpisujú doktori na riešenie problémov ako je napríklad akné. Ich vplyv na hormóny je fascinujúci a takmer pri každej zmene môžeme vidieť iné zmeny. Niekto má po nasadení antikoncepcie problémy s váhou, iný s náladovosťou, a ako ukazujú najnovšie výskumy, u mnohých žien môžeme pozorovať aj zmenu vo voľbe partnera. Všeobecne na branie tabletiek proti otehotneniu panuje skôr negatívny názor, pretože ide o narušenie prirodzeného fungovania tela a nabúranie organizmu.

A ako to je s rozličným vnímaním atraktivity?

Ako pri všetkých ostatných javoch súvisiacich s láskou, aj tu sa jedná o podvedomú biologicky riadenú činnosť. Ženy sa pri výbere muža riadia jeho pachovou stopou a sú schopné behom sekundy rozpoznať, či sa jedná o materiál na manžela.

Počas konzumácie antikoncepcie však táto schopnosť mizne. Preto sa potom naslepo vženú do pre nich nevyhovujúceho vzťahu a po určitej dobe spolužitia zistí, že im partnerstvo nevyhovuje. Najčastejšie sa tak stáva v momente, čo antikoncepciu vysadí. Ďalšou zaujímavosťou je fakt, že jej okolie muža nevidí ani vizuálne atraktívne.

V čase, keď žena môže otehotnieť, ju často priťahujú muži disponujúci typickou mužnosťou. S tým najskôr súvisí aj to, že títo muži pôsobia ako lepší nosiči kvalitných dedičných informácií. Zato po uplynutí tohto obdobia sa vkus ženy mení a uvíta muža aj zženštilejšieho, ktorý pre ňu predstavuje starostlivosť a väčšie emočné prepojenie. Je teda vidieť, že aj bez ohľadu na užívanie antikoncepcie je vkus žien nestály, o to viac, keď je ovplyvnený zásahom do hormónov.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.