Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mladá matka šokuje: Materstvo je pre mňa nočnou morou, chcem sa rozviesť a vzdať sa svojich rodičovských práv

reklama:
Mladá matka šokuje: Materstvo je pre mňa nočnou morou, chcem sa rozviesť a vzdať sa svojich rodičovských práv

Určite ste počas stretnutia s rodinou mnohokrát počúvali otázky o tom, kedy sa oženíte alebo vydáte a akonáhle ste už mali partnera, začali otázky týkajúce sa tehotenstva. Nie každý je schopný pochopiť, že materský inštinkt sa u každého nezapne okamžite, ak k tomu vôbec dôjde. Niektorí ľudia dávajú prednosť životnému štýlu, v ktorom nie je miesto pre deti, a pravdou je, že to nie je na nás, aby sme hodnotili. Je to individuálna záležitosť každého z nás. Niektorí ľudia sa rozhodnú mať potomkov, bez toho, aby tušili, že je to spojené nielen s neobmedzenou láskou a hrdosťou, ale aj so zmyslom pre povinnosť.

Ola je so Sebastianom je vo vzťahu už niekoľko rokov a pred rokom sa na svete objavil ich syn Filip. Od tej doby sa toho veľa zmenilo. Mladá matka verí, že materstvo nie je to, čo chcela, a je presvedčená, že toto rozhodnutie jej zničilo život. "Urobil som to pre Sebastiana. Milovala som ho a stále ho milujem, aj keď už nie toľko ako predtým. Keď sme sa vzali, vedela som, že chce dieťa. On zasa vedel, že nie som úplne presvedčená o materstve, ale všeobecne sme sa zhodli, že z tohto vzťahu bude aspoň jedno dieťa. Priznávam, že som to urobila pod miernym tlakom. Bála som sa, že ma Sebastian opustí. Dnes si nemôžem odpustiť, že som bola tak hlúpa. Filip sa v našom živote objavil niekoľko rokov potom, čo sme sa vzali. Tehotenstvo bolo pre mňa veľmi ťažkou skúsenosťou".

"Pokiaľ ide o materský inštinkt, v tej dobe som mala k Filipovi samozrejme vrelé pocity, ale častejšie som cítila ľútosť a pocit, že už nie je cesty späť. Som sebecká, ako môžete pravdepodobne odvodiť z mojich predchádzajúcich slov. Rada by som trávila čas čítaním kníh a sledovaním televíznych seriálov, ale je zrejmé, že to nie je možné. Musím pracovať. A teraz mám na mysli i starosť o dieťa. Aktuálne som na rodičovskej dovolenke. Filip ma ešte nikdy nenechal vyspať. Nemám skoro žiadny čas sledovať televízne seriály alebo čítať knihy. Môj manžel mi pomáha, ale ja voľný čas využívam k upratovaniu alebo aby som na chvíľu odišla preč z domova".

"Materstvo je pre mňa nočnou morou. Nikdy nezabudnem na bolesť, ktorú som cítila pri dojčení Filipa " Mladá matka si stále pamätá bolesť, ktorú pociťovala počas kŕmenia, a navyše musela kvôli svojmu synovi držať diétu. "Nemôžem si dovoliť kúpiť toľko pekných vecí ako predtým, pretože dieťa je na prvom mieste. Je mi z toho zle. Filipova prítomnosť je reťazec obetí, ktoré pravdepodobne nikdy neskončí. Môj syn mi vzal všetky radosti života, všetky potešenia. Chcela by som sa rozviesť a vzdať sa svojich rodičovských práv. Neviem, či to dokážem, ale stále častejšie na to myslím. Môj manžel a ja nemáme pôžičku, bývam v jeho byte. V tomto ohľade by teda nebol žiadny problém. Aspoň toto. Na moju adresu by sa určite objavili klebety a veľmi nepríjemné komentáre. Možno aj nenávisť. Je to ťažké. Najdôležitejšie pre mňa je znovuzískanie slobody, návrat k normálu. Snívam o tom, že budem znova slobodná. Život, ktorý som viedla, som podceňovala. Pracoval som do 16:00 a potom som sa vrátila domov a mala čas pre seba. Na celý večer som mohla ísť von s priateľmi alebo leňošiť pred televíziou. S balíčkom cookies a horúcou čokoládou. Až mi oči slzia len pri zmienke. Chcem znovu žiť takto. Nezaujíma ma, čo hovoria ostatní. Milujem manžela a syna? Áno, ale nie toľko ako ľahký a zábavný život. "

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.