Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mladší muž a staršia žena. Prečo sa tak priťahujú a má ich vzťah budúcnosť?

reklama:
Mladší muž a staršia žena. Prečo sa tak priťahujú a má ich vzťah budúcnosť?

Už dávno nie je tajomstvom, že sa zrelšie ženy obzerajú po oveľa mladších náprotivkoch. A na druhej strane to rozhodne nezostáva bez odozvy. Vzťah s mladším mužom je pre viac ako tridsaťročné či štyridsaťročné ženy naozaj veľkým lákadlom, ktorému mnohé z nich podľahnú. Aký má ale ich vzťah budúcnosť? Prinášame najdôležitejšie pre a proti.

Sú sexuálne kompatibilní

Taká žena, ktorá má niečo medzi tridsiatkou a štyridsiatkou, a o desať rokov mladší muž si rozumejú hlavne po sexuálnej stránke. Je to aj tým, že žena je na svojom sexuálnom vrchole vtedy, keď oslavuje tridsiate až štyridsiate narodeniny. Muž ho zase dosahuje mierne po svojej dvadsiatke.

Mladší muž a staršia žena sú teda párom, ktorý je neuveriteľne sexuálne kompatibilný a ktorému to skvele klape v posteli. Mladších mužov zrelé ženy priťahujú tým, že sú vášnivé, skúsené a takmer bez zábran.

Ich spoločný život je vzrušujúci a zábavný

Ako mladšiemu mužovi, tak staršej žene sú zábrany veľmi cudzie. Ich život je preto plný nekonečného vzrušenia a zábavy. Radi spoločne cestujú, poznávajú nové miesta, stretávajú sa s novými ľuďmi a skúšajú stále nové a nové veci. Majú toho veľa spoločného, ​​preto ich to k sebe ešte viac ťahá.

Nemajú problém prekračovať spoločenské hranice

Staršia žena a mladší muž vyzerajú na prvý pohľad veľmi nesúrode. Bývajú to však dve veľké osobnosti, ktoré neuznávajú normy a sú ochotní prekračovať spoločenské hranice. Títo ľudia spoločne čelia nepríjemným rečiam druhých. Často musia počúvať necitlivé komentáre o svojom vzťahu, z ktorých sa snažia nič nerobiť. Pokiaľ sú si ale svojim vzťahom istí, sú spolu aj napriek verejnej kritike. Práve táto skutočnosť ich puto ešte viac upevňuje.

Sú finančne sebestační

Staršia žena a mladší muž spravidla nemajú problém s peniazmi. Staršie ženy sa väčšinou zameriavajú na svoju kariéru, pretože materstvo už majú dávnu za sebou. Tento pár rešpektuje vzájomne svoje zamestnanie, preto sa po finančnej stránke nemajú na čo sťažovať.

Učia sa od seba

Vzťah mladšieho muža a staršej ženy má aj ďalšie pozitívum. Obaja sa od seba navzájom učia. Mladý partner pod vedením svojho nežnejšieho náprotivku dospieva a stáva sa z neho zrelý muž. Naopak žena sa učí byť slobodnejšia, nezávislejšia a snaží sa držať krok s modernou dobou.

Staršia žena sa môže cítiť neisto

Hlavne staršie ženy spravidla čelia verejnej kritike častejšie ako ich o dosť mladší priateľ. Musí sa vyrovnávať s posmeškami typu, že jej raz rovnako utečie za mladšou. Aj z toho pramení ženina vnútorná neistota, kvôli ktorej má obavy, že ju partner skutočne vymení a odíde za príťažlivejšiu a mladšiu partnerku, ktorá mu dá aj deti.

Založenie rodiny? Veľmi fatálny problém

Ak sa staršia žena a mladší muž milujú, pravdepodobne premýšľajú nad spoločným založením rodiny. Žena však môže mať vo vyššom veku problémy s plodnosťou a už sa nemôže stať matkou. Staršia partnerka však môže mať aj deti z predchádzajúceho vzťahu, a tak už ďalšie deti nechce, zatiaľ čo jej mladší partner by o to veľmi stál. Je prirodzené, že tieto skutočnosti spôsobujú vo vzťahu množstvo rozporov.

Riziko rozpadu vzťahu je pomerne vysoké

Vzťah mladšieho muža a staršej ženy býva v počiatkoch veľmi krásny, podľa sociologických prieskumov však dochádza po 6 až 10 rokoch spoločného spolužitia k výraznému poklesu spokojnosti. Je to hlavne preto, že si tento pár nezvykol na spoločné výzvy aj verejnú kritiku, ktoré im život prináša.

Môže to teda tomuto vekovo nesúrodému páru vydržať aj do budúcnosti? Podľa štúdie Emory University u párov s 10-ročným vekovým rozdielom existuje 39-percentná pravdepodobnosť, že sa rozvedú. Pokiaľ je ale medzi mužom a ženou vekový rozdiel 20 rokov, táto pravdepodobnosť sa zvyšuje na neuveriteľných 95 percent.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.