Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Močíte v sprche? Lekárka varuje, je to veľmi zlý nápad. Čítajte prečo

reklama:
Močíte v sprche? Lekárka varuje, je to veľmi zlý nápad. Čítajte prečo

Lekárka Alicia Jeffrey-Thomasová poukazuje na nebezpečenstvo, ktoré nám hrozí, ak močíme v sprche. Upozorňuje, že nejde o dobrý nápad.

Odborníci na životné prostredie síce uvádzajú, že pri močení do sprchy sa správame ekologicky, pretože sa jednou dávkou vody umyjeme a zároveň aj "spláchneme". Podľa urologičky Jeffrey-Thomasovej z centra Greater Boston Urology sa však jedná o nebezpečný zvyk!

"Ak močíte do sprchy alebo si zapnete sprchu a potom si sadnete na toaletu, aby ste sa za zvuku vody mohli vymočiť, vytvárate v mozgu reakciu medzi zvukom sprchy a nutnosťou vykonať túto potrebu," vysvetľuje.

Medzi tečúcou vodou a močením vytvoríte podvedomé spojenie, ktoré môže spôsobiť problémy s únikom moču. Je to horšie najmä pre ženy. Ich panvové dno sa tak nebude primerane uvoľňovať, čo znamená, že v skutočnosti sa nevyprázdni ich močový mechúr.

Nie všetci súhlasia s vysvetlením Thomasovej. Veľa ľudí podotklo, že napriek istým rizikám s močením do sprchy neprestanú, pretože tak šetria vodu. Na chybu močenia už v minulosti poukázalo viac odborníkov. Podľa nich by sme močiť mali len vtedy, keď je to už neodkladné. Ak totiž pravidelne vyprázdňujeme poloprázdny mechúr, tak sa nám nemusí úplne naplniť a už pociťujeme neznesiteľné nutkanie ísť na WC.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.