Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mrazivá predpoveď výrobcu vakcín. Do polovice roka 2022 sa zrejme stane toto

reklama:
Mrazivá predpoveď výrobcu vakcín. Do polovice roka 2022 sa zrejme stane toto

Otázka posilňovacích vakcín je hlavnou témou mnohých diskusií. Jeden z ich výrobcov predpovedá, že súčasné vakcíny bude potrebné v blízkej budúcnosti aktualizovať.

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti BioNTech (ktorá spoluvytvárala vakcínu Pfizer) Ugur Sahin povedal v rozhovore pre Financial Times, že svet bude pravdepodobne potrebovať novú vakcínu proti ochoreniu COVID-19 do polovice roka 2022.

Bude potrebná na ochranu pred budúcimi variantmi, proti ktorým už súčasné vakcíny nebudú fungovať. „Tento rok je iná vakcína úplne nepotrebná. Do polovice budúceho roka to však môže byť iná situácia, „vyhlásil.

Sahin sa domnieva, že nasledujúci vývoj vakcín bude musieť byť „ušitý na mieru tak, aby reagovala na nadchádzajúce mutácie, pretože budú pravdepodobne schopné vyhnúť sa imunitnej reakcii, ktorú poskytujú súčasné vakcíny.“ Vírus tu zostane a bude sa ďalej prispôsobovať. Toto je kontinuálna evolúcie a evolúcia sa práve začala. „Súčasné posilňovacie vakcíny majú podľa šéfa BioNTechu za cieľ poskytnúť dodatočnú ochranu pred variantom delta. Pretože však vírus stále mutuje, nové vakcíny sa môžu zamerať na nové mutácie.

S podobnou predpoveďou prišli aj ďalší experti na vakcíny. Riaditeľ spoločnosti Pfizer Albert Bourla nedávno uviedol, že verí, že do roka sa budeme môcť vrátiť k normálnemu životu, ale varianty vírusu SARS-CoV-2 môžu naďalej mutovať. Má pocit, že kvôli nepretržitému vývoju bude každý rok potrebné vytvoriť novú vakcínu. „Najpravdepodobnejší scenár pre mňa je, že keďže je vírus rozšírený po celom svete, budeme naďalej vidieť nové varianty, ktoré prichádzajú. Tiež budeme mať vakcíny, ktoré vydržia najmenej rok. Bude zrejme nutné každoročné očkovanie, ale nevieme to naisto. Musíme počkať, „poznamenal Bourla.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.