Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Muž opísal, čo zažil na druhej strane. Najprv svetlo na konci tunela a potom niečo, čo by ste nečakali

reklama:
Muž opísal, čo zažil na druhej strane. Najprv svetlo na konci tunela a potom niečo, čo by ste nečakali

Automechanik zomrel na následky ťažkého priebehu ochorenia Covid-19. Mŕtvy bol však len niekoľko minút, než sa lekárom podarilo oživiť ho. Po smrti videl svetlo v tuneli, ale potom prišlo niečo, čo by sme nečakali.

Automechanik Norberto Di Natale (64) z Argentíny skolaboval na následky koronavírusu. Mŕtvy bol však len niekoľko minút, než sa ho zdravotníkom podarilo oživiť. Po tomto zážitku opísal mrazivé stretnutie so smrťou. Portál Daily Star píše, že Norberto cítil, ako sa mu pomaly zastavuje srdce predtým, než uvidel „svetlo na konci tunela“.

„Počul som, ako veľa ľudí hovorí, že na konci tunela je svetlo … Videl som presne to isté. Je ťažké tomu uveriť, ale je to tak, „povedal. Dodal ale, že potom prišlo niečo, čo by ste nečakali. Čo presne mal na mysli, však už neprezradil.

Norberto sa koronavírusom nakazil v práci aj napriek tomu, že dôsledne dodržiaval všetky opatrenia. Norberto, ktorý pracuje ako automechanik v meste Pergamino v Argentíne, pre miestne médiá uviedol, že už bol pre túto chorobu raz hospitalizovaný, bol však prepustený. Jeho stav sa ale rýchlo zhoršil a do nemocnice sa vrátil s vysokou horúčkou. S ťažkým priebehom covidu bol potom hospitalizovaný cez mesiac. Norberto hovorí, že spolu s ďalšími pacientmi s Covid-19 dostával plazmovú terapiu, ale prvé dva dni, čo tam bol, videl, ako dvaja spolupacienti zomreli na posteliach po oboch stranách vedľa neho. Vtedy si bol istý, že on bude nasledovať.

Následkom zákerného ochorenia bol obojstranný zápal pľúc a lekári sa preto rozhodli ho uviesť do umelej kómy a intubovať. Rodine oznámili, že im zostáva len sa modliť. Po čase sa jeho stav začal opäť zlepšovať a presunuli ho na covidové oddelenie, aby pokračoval v zotavovaní. Jedného dňa, keď ležal sám, povedal, že začal sám so sebou hovoriť a počítať srdcový rytmus. Všimol si totiž, že sa mu veľmi spomalil, kým nezastal úplne.

Pre miestne médiá uviedol, že bol mŕtvy „niekoľko minút“, kým sa lekárom konečne podarilo „zázračne“ priviesť ho späť k životu. Keď ho konečne prepustili z nemocnice, dva mesiace bol ešte v domácej starostlivosti, kým nakoniec vírus neprekonal. Dodal však, že sa ešte úplne nezotavil.

Počas dlhého obdobia v nemocnici veľa schudol a zoslabol. Teraz sa snaží dostať späť do formy a čaká, až bude možné ho očkovať. „Chcem sa veľmi pekne poďakovať klinike za to, čo urobili, podali nadľudský výkon. Urobili všetko, nielen pre mňa, ale aj pre ľudí, ktorí zomreli vedľa mňa, „vyjadril Norberto vďaku lekárom, ktorí sa o neho starali.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.