Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Muž si urobil tehotenský test, zostal v šoku z výsledku

reklama:
Muž si urobil tehotenský test, zostal v šoku z výsledku

Všetci vieme, že muži sa vyhýbajú lekárom ako mor. Často teda nepodstupujú prehliadky, ktoré by dokázali zistiť, či je telo v poriadku. Bohužiaľ si neuvedomujú, že bežné lekárske prehliadky im môžu dokonca zachrániť život. Jeden muž zdieľal svoj príbeh s ostatnými, aby ich na túto chybu upozornil.

„Nie je to najmúdrejšia vec, akú som kedy urobil, ale myslel som si, že urobiť si tehotenský test môže byť zábava. Tento nápad som dostal, keď som bol sám v byte svojej priateľky a našiel som jeden test v jej kúpeľni. Urobil som všetko podľa pokynov a ukázalo sa, že som tehotný.” Očividne nemohol byť naozaj tehotný, ale zistilo sa, že jeho hormóny nefungujú správne.

Muž pozitívny test odfotil a poslal ho kamarátovi. Poradil mu, aby navštívil lekára a nechal si prezrieť semenníky. Našťastie sa riadil radami. Ukázalo sa, že mal rakovinu semenníkov a jeho včasné odhalenie mu umožnilo rýchlo brzdiť jeho vývoj.

Tehotenský test detekuje hormón zvaný chorionický gonadotropín, ktorý normálne produkujú tehotné ženy, ale aj muži s rakovinou semenníkov. Ukazuje sa, že zábavná myšlienka nechať si urobiť tehotenský test môže občas zachrániť život.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.