Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Muži milujú tieto ženy, patríte aj vy medzi tie typy, ktoré muži zbožňujú?

reklama:
Muži milujú tieto ženy, patríte aj vy medzi tie typy, ktoré muži zbožňujú?

Je pravdou, že každý muž má rád niečo iné. Mnohým mužom vyhovujú pokojné, harmonické, priateľské a skôr tichšie ženy. Iným naopak vyhovujú ženy s extrovertnou, dobrodružnou a predovšetkým zábavnou povahou. Napriek odlišným a rôznorodým povahovým vlastnostiam žien, existujú určité dva typy, do ktorých môžeme jednotlivé charakteristiky zaradiť. Tieto dva typy sú pre mužov nesmierne príťažlivé a je na vás, v ktorom z nich sa nájdete.

Mamička

Psychológia na základe mnohých výskumov odhalila, že mužov priťahujú ženy, ktoré sú určitým spôsobom podobné práve ich matke. Nápodobne je to aj so ženami, ktoré si hľadajú podvedome partnera na základe vzoru, aký videli od detstva vo svojom otcovi. Takéto správanie sa nazýva oidipovský komplex. Tento názov vychádza z báje, ktorá rozpráva o Oidipovi, ktorý zavraždil svojho otca a oženil sa s vlastnou matkou, pritom nevedel v tom čase, že sú to jeho rodičia.

Celá teória je založená na spôsobe, akým vnímame domáce prostredie v detstve. Našich rodičov obvykle považujeme za ideál rodiny. Sú to pre nás osoby, s ktorými obvykle pociťujeme istotu a bezpečie. Muži, ktorí chcú partnerku podobnú ich matke v nej hľadajú pocit bezpečia, domova, šťastia a istoty, ktorú prežívali kedysi. Samozrejme to súvisí aj s históriou, keď ženy zostávali v domácnosti, starali sa o deti, varili, prali, upratovali, žehlili a muž sa mohol k nim denne vracať a oddýchnuť si pri nich. Aj v dnešnej dobe chcú muži od ženy jej vtedajšiu rolu v domácnosti, preto niektorých priťahuje tento typ.

Kamarátka

Nie všetci muži považujú ženy za objekty. Mnohí z nich chcú partnerku, ktorá bude pre nich rovnocennou spoločníčkou a najlepšou priateľkou. Taký muži sú obvykle veľmi komunikatívni a hľadajú niekoho, kto ich bude počúvať, podporovať, radiť im a pomáhať. Tiež si želajú prežívať so ženou rôzne dobrodružstvá, chodiť na výlety, mať spoločné zážitky a hovoriť o nich. Muž takého typu nechce byť rozmaznávaný ako dieťa. Chce vás milovať a na oplátku čaká lásku aj od vás.

Chce byť s vami na rovnakej vlne. Avšak v intímnom smere vašej lásky to neznamená mínus, skôr naopak. V každom vzťahu bez výnimky spoločnej aktivity posúvajú dvoch milencov viac k sebe. Aby teda váš vzťah mohol naplno fungovať, snažte sa tráviť spolu viac času, komunikovať a dohodnúť sa na veciach, v ktorých sa vaše názory rozchádzajú. Ako pri každom kamarátstve aj v takom vzťahu sú dôležité kompromisy a ústupky, bez ktorých by ani fungovanie sveta nebolo možné.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.