Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Na štítnu žľazu najlepšie olej. Ktorý je tým pravým?

reklama:
Na štítnu žľazu najlepšie olej. Ktorý je tým pravým?

Štítna žľaza je jedným z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele. Treba povedať, že posledné roky s ňou má mnoho ľudí radu rôznych problémov. Tie môže vyriešiť lekár, ktorým je endokrinológ. Ten sa stará o to, aby štítna žľaza fungovala ako mala a aby ľudskému telu ponúkla toľko hormónov, ktoré potrebuje. Treba povedať, že ich je celý rad. Pokiaľ ide o ženské telo, tak je dôležitým hormónom napríklad estrogén, bez ktorého sa žiadna žena nezaobíde. Ak sa pozrieme na to, ako sa dá činnosť štítnej žľazy podporovať, tak je treba povedať, že môžu pomôcť esenciálne oleje. Ktoré?

Aké problémy sa môžu objavovať?

Ak sa na štítnu žľazu pozrieme bližšie, a to hlavne v súvislosti s možnými rizikami, tak musíme povedať, že sa môžu objavovať hneď tri druhy ochorení. Prvý problém je spojený s tým, že žľaza vylučuje viac hormónov, než by mala. Druhá situácia sa zase týka toho, že naopak vylučuje hormónov menej, než môže. Tretia je najrizikovejšia a spočíva v tom, že tento orgán prestáva fungovať úplne. Preto je veľmi dôležité myslieť na to, aby bolo jej zdravie podporované. To sa následne prejaví v jej celkovej činnosti, ktorá bude správna. A aký konkrétny olej je potrebné vziať si na pomoc?

Sladkovkový olej

Prvá možnosť, na ktorú sa pozrieme, je spojená so sladkovkovým olejom. Jeho unikátom je to, že má antidepresívne účinky. A tie sú veľmi prospešné vo chvíli, keď je v tele nadbytok hormónu, ktorým je známy estrogén. Ak je tento druh oleja využívaný pravidelne, má to vplyv na to, že budete lepšie fungovať po psychickej stránke a že sa zlepší aj hladina hormónu. Užívanie je pritom veľmi jednoduché a je založené na ňuchaní jeho vône.

Bazalkový olej

O tom, aká je bazalka zázračná bylina, o tom sme už uviedli veľa informácií. Zabúdať nesmieme tiež na fakt, že je veľmi dobrou voľbou aj v prípade rôznych problémov so štítnou žľazou a tiež problémov s hormónmi. Bazalkový olej je možné jednoducho kúpiť v bežných obchodoch. Jeho užívanie nemusí byť spojené iba s vdychovaním, pretože oveľa lepšia voľba môže byť aj jeho vžitie do jedál, hlavne z talianskej kuchyne.

Myrtový olej

Myrta nie je len symbol spojený so svadbou. Myrta je tiež niečo, čo môžeme označiť za dobrého pomocníka v prípade problémov, ktoré sa týkajú práve štítnej žľazy. Veľkým unikátom tohto oleja je rozhodne to, že dokáže efektívne regulovať akúkoľvek nerovnováhu. Teda väčšie, rovnako ako aj menšie tvorenia hormónov. Ak pociťujete akékoľvek dlhodobé ale aj krátkodobé výkyvy, je to práve tento typ oleja, ktorý je možné zaradiť medzi najlepšieho pomocníka.

Šalviový olej

Aj šalvia je pomerne známa a tiež hojne využívaná bylina. A nie je nutné mať ju zafixovanú výhradne iba ako rastlinu, ktorá je určená na odvary. Je tiež základnou zložkou celej rady kvalitných olejov, ktoré je možné využívať práve v prípade problémov so štítnou žľazou, rovnako ako v prípade problémov s hormonálnou rovnováhou, alebo radšej nerovnováhou.

Ľevanduľový olej

Krásne vonia, čo má veľký vplyv na psychickú stránku každého človeka. Toto môžeme označiť ako jeho veľké plus. A to hlavne v čase, keď sa objavujú rôzne hormonálne výkyvy, ktoré práve psychiku samotnú výrazne ovplyvňujú. A práve jeho celkové uvoľňujúce účinky môžu byť tým, čo Vám pomôže v prípade hormonálnych problémov ktoré plynú zo štítnej žľazy.

Kedy a ako užívať?

Odpoveď je v tomto smere celkom jednoduchá. je spojená s určitou samozrejmosťou v tom, že užívanie by malo prebiehať najlepšie každý deň. A aké sú možnosti? Keďže sa jedná o esenciálne oleje, je vhodné ich čuchať. Niektoré však môžu byť určené tiež v kuchyni a hodia sa aj ako prísada do jedál. Z toho dôvodu je možné užívať ich klasickou cestou, kedy budú pôsobiť priamo vnútri ľudského tela.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.