Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nábytok, ktorý patrí do detskej izby

reklama:
Nábytok, ktorý patrí do detskej izby

Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, že správne usporiadanie nábytku v detskej izbe môže mať priaznivý vplyv na prirodzený vývoj dieťaťa? Nábytok, rovnako ako hračky, musia byť adekvátne konkrétnemu veku, čo znamená, že zariadenie detskej izby bude nutné aktualizovať pravidelne.

My vám s tým trochu pomôžeme a dáme pár praktických rád.

Nábytok v detskej izbe

Hneď ako vaše dieťa začne samé chodiť, mali by ste mať v tejto izbe vhodné edukatívne hračky a prvý detský stôl a stoličku. Toto bude prvé pracovisko dieťaťa.

Detský stôl musí byť stabilný a odolný. Výška stola by pre deti do troch rokov nemala byť väčšia ako 45 cm. Ideálna šírka je 55 cm. Ide predsa o maximálne pohodlie a komfort vášho potomka.

Farba stola je ideálne biela alebo svetlá. V detských obchodoch sa predávajú väčšinou aj farebné modely – na nich sú však maľované rôzne znaky, písmená a čísla, ktoré môžu deti vo vyššom veku a pri štúdiu rozptyľovať. Myslite preto dopredu a kúpte im niečo neutrálne, čo nebude nutné o mesiac meniť. Prípadne investujte do rastúceho stola a stoličky.

Pohodlné sedenie

Ideálne je, ak bude malé kreslo alebo stolička z pevného dreva. Aj keď je dnes plast moderný a ľahko sa udržuje v čistote, nie je dostatočne pevný. Plast sa rýchlo deformuje a dieťa sa nesprávnemu tvaru potom prispôsobuje, čo nie je ale pre zdravý vývoj dobré riešenie. K maximálnemu pohodliu pri takomto sedení dokúpte na okná špeciálne plisse rolety, ktoré pustia do detskej izby dostatok svetla na hru.

Bezpečnosť detskej izby

Predtým, ako do detskej izby zakúpite vhodný nábytok, musíte myslieť aj na bezpečnosť miestnosti. Deti nebudú vždy pod vašim dohľadom. Nastane čas, keď sa dieťa bude hrať vo svojej izbe samo a budete mať plné ruky práce so svojou domácnosťou.

Nezabudnite preto všetky skrinky a komody pripevniť k stene a inštalovať na ne jednoduché úchytky, vďaka ktorým sa manipulácia s nábytkom zlepší. Rovnako si poistite aj okná, bezpečnosť dieťaťa je predsa na prvom mieste.

Aj pre detskú izbu je komfort a pohodlie potrebné. Vaše dieťa sa tu musí cítiť príjemne a bez nutnosti v nej neustále všetko upratovať. Moderné boxy a množstvo úložného priestoru sa o to určite postará. Na vás je, aby ste ich vybrali správne a v potrebnom množstve.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. októbra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.