Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nádej pre malú bojovníčku: Po mesiacoch drastickej liečby dievčatko porazilo rakovinu v jej 4. štádiu

reklama:
Nádej pre malú bojovníčku: Po mesiacoch drastickej liečby dievčatko porazilo rakovinu v jej 4. štádiu

Napriek náročnému vstupu do života sa dnes opäť usmieva! Malej Molly Hughes bola diagnostikovaná zákerná rakovina, keď mala iba 4 mesiace. Nasledovali drastické liečebné postupy, ktoré muselo dievčatko podstupovať vyše roka. Po 15 mesiacoch prišli konečne dobré správy.

Rozkošná princeznička Molly má dnes 21 mesiacov, no za jej úsmevom sa skrýva množstvo bolesti. V roku 2017, keď bola ešte iba malé bábätko, lekári odhalili, že trpí neuroblastómom. Dievčatku bol zistený typ rakoviny, ktorý sa vyvíja z nervových buniek a ktorý je najčastejšie diagnostikovaný deťom do 5 rokov.

Po tom, ako si milujúci rodičia museli vypočuť tie najtrpkejšie slová, prišli ešte horšie správy. Zákerná choroba mala byť vo svojom 4., poslednom štádiu. Podľa slov mamičky malej Molly bola rakovina v čase jej nálezu rozšírená v takmer celom tele jej dcérky. „Bolo to ťažké. Bola naozaj, naozaj chorá,” spomína statočná žena.

Extrémna liečba

Pre vážnosť situácie doktori začali ihneď konať a naordinovali dievčatku drastickú liečbu. Tá zahŕňala chirurgický zákrok, päť kôl chemoterapie, dve transplantácie kmeňových buniek, imunoterapiu a desať cyklov ožarovania. Nielen pre malú Molly, ale aj pre jej rodinu išlo o najnáročnejšie obdobie ich života, v nemocnici celkovo strávili 130 nocí.

Po náročných 15 mesiacoch prišli z onkológie konečne dobré správy. Hoci dievčatko vplyvom liečby stratilo sluch a musí používať načúvacie pomôcky, najnovšie výsledky testov nevykazovali žiadne ďalšie známky ochorenia v jeho telíčku. “Tak neuveriteľne sa nám uľavilo,” povedala mamička Chelsea Hughes pre CNN. “Je šťastná a hravá a znova robí normálne veci. Stále však musíme držať nad ňou stráž,” dodala.

Zákernosť rakoviny spočíva aj vo vysokom riziku recidívy. Molly preto bude naďalej pod prísnym dohľadom lekárov. Každé tri mesiace po dobu piatich rokov ju čaká vyšetrenie, či sa choroba náhodou nevrátila. Zabrániť by tomu mohol aj nový liek, ktorý je ešte v testovaní.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. apríla 2019Zdroj edition.cnn.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.