Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Náhodný objav onkológov. Čaj z tejto bylinky ničí rakovinu už po pár dňoch užívania

reklama:
Náhodný objav onkológov. Čaj z tejto bylinky ničí rakovinu už po pár dňoch užívania

Nedávno skupina kanadských vedcov zistila, že existuje bylinka, ktorá efektívne ničí rakovinové bunky bez nežiaducich vedľajších účinkov. Efekt pritom nastupuje už do 2 dní od začiatku užívania. Táto úžasná správa prišla z Univerzity vo Windsore, kde vedci skúmajú účinky rôznych byliniek na rakovinu už od roku 2009.

Čo zistili vedci

Projekt začal, keď jedna onkologička objavila súvislosť medzi koreňom obyčajnej púpavy a nižším rizikom rakoviny. Išlo o Pamelu, doktorantku na spomínanej univerzite. Začalo to tým, keď jej kolegovia na onkológii pozorovali dramatické zlepšenie zdravotného stavu u pacientov, ktorí denne pili čaj z púpavového koreňa. Hneď na to začali vedci skúmať účinky čaju na pacientoch, hoci spočiatku boli pomerne skeptickí. Púpava predsa rastie skoro všade okolo. Mysleli si preto, že ak by čaj z jej koreňa mal protirakovinové účinky, ľudia by to boli objavili už dávno.

„Počas doby, ako na tomto projekte pracujeme, sme extrakt z púpavového koreňa aplikovali v laboratóriu na rôzne druhy ľudskej rakoviny. Pozorovali sme účinok na leukémiu (rakovinu krvi), rakovinu hrubého čreva, rakovinu pankreasu či na chronickú meylomonocytickú leukémiu. Extrakt z púpavového koreňa mal na všetky tieto typy rakovín pomerne silný účinok a to bez toho, aby nejako uškodil zdravým bunkám.“

Ako funguje púpavový koreň

Púpavový koreň účinkuje na rakovinové bunky tým spôsobom, že v nich vyvoláva apoptózu čiže programovú smrť poškodenej bunky. Inými slovami, rakovinové bunky spáchajú samovraždu, pričom nedôjde k žiadnym vedľajším nežiaducim účinkom na bunky zdravé. Hoci výskum v tejto oblasti aj naďalej pokračuje, doterajšie výsledky ukazujú veľa potenciálov pri využití koreňa púpavy na liečbu onkologických ochorení.

Recept na čaj z koreňa púpavy

Na prípravu čaju budete potrebovať sušený alebo čerstvý koreň púpavy. Čerstvý koreň pokrájajte na menšie kúsky. U sušeného to nie je potrebné robiť, pretože je už zvyčajne pred sušením pokrájaný. Do 2,5 až 3 dcl pohára vložte 2 čajové lyžičky sušeného alebo 4 čajové lyžičky čerstvého koreňa a zalejte ho vriacou vodou. Pohár prekryte pokrievkou a nechajte lúhovať približne 10 až 15 minút. Následne čaj sceďte a môžete ho konzumovať. Užívajte 1 až 3 takéto poháre čaju denne. Doba užívania nie je stanovená, berte ho podľa potreby až do vyliečenia alebo ústupu ochorenia.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.