Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepšie tipy na jednoduché a rýchle zariadenie obývačky

reklama:
Najlepšie tipy na jednoduché a rýchle zariadenie obývačky

Obývačka je najdôležitejšou miestnosťou v dome. Aspoň čo sa týka spoločenskej časti vášho bývania. Stretáva sa v nej rodina aj priatelia. Preto je dôležité, aby ste sa v nej cítili príjemne a pohodlne. Základom sú jednoznačne sedačky, kreslá, obývacie steny alebo skrine.

Štýl podľa vášho vkusu

Obývačka sa dá zariadiť veľmi jednoducho a moderne, ale aj klasicky s využitím viacerých doplnkov a dekorácií. Je teda na vás, ktorý štýl je vášmu srdcu bližší. Nech už sa rozhodnete akokoľvek, mali by ste sa svojho štýlu držať. V opačnom prípade by v obývačke mohol vzniknúť chaos. Vybrať by ste si mali aj farby, ktoré budete preferovať.

Nie je problém kombinovať viac farieb, ale nemali by ste to s kreativitou preháňať. Ani výrazných prvkov by nemalo byť veľa. Ak chcete nechať vyniknúť vzorované masívne kreslá, na ktoré ste hrdý, ostatný nábytok by mal byť jemnejší farebne aj prevedením.

Pre milovníkov jednoduchosti sú určené severské štýly nábytku, ktoré sú minimalistické v bielej, krémovej alebo sivej farbe kombinovanej s drevom. Ak máte radšej niečo útulnejšie, očarí vás napríklad provensálsky štýl inšpirovaný levanduľovým poľom a pohodou.

Základom je pohodlné sedenie

Či už chcete sledovať televíziu, čítať knihu alebo relaxovať potrebujete pohodlnú sedačku, pohovku alebo kreslo. Sedačky bývajú najdôležitejším a najvýraznejším kusom nábytku v obývačke. Výberu by ste tak mali venovať zvýšenú pozornosť.

Do priestrannej obývačky sa hodí rohová sedačka alebo sedačka v tvare U. Menším bytom postačí aj štýlová pohovka. Jednoznačne by ale tento kúsok mal byť v súlade s vybraným štýlom.

Zladiť by ste mali aj skrine, konferenčný stolík, obývaciu stenu či komody. Kúpiť sa dajú aj obývačkové zostavy alebo jednotlivé kusy nábytku z rovnakej kolekcie. Ani v jednoducho zariadenej obývačke by nemali chýbať nejaké doplnky.

Vkusné dekorácie, menší koberec či deky prehodené cez kreslo dokážu interiér okamžite zútulniť. Ale pozor, aj keď si na doplnky a dekorácie potrpíte, neprepĺňajte nimi obývačku. Často krát za z nich stanú iba lapače prachu, ktoré napokon vôbec neplnia estetickú funkciu.

(ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. novembra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.