Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najmenší bojovník na svete vážil pri pôrode iba 450 gramov. Jeho príbeh vás donúti veriť v zázraky

reklama:
Najmenší bojovník na svete vážil pri pôrode iba 450 gramov. Jeho príbeh vás donúti veriť v zázraky

Je držiteľom Guinnessovho svetového rekordu ako „najskôr narodené dieťa na svete“. Tento malý chlapec sa vzoprel všetkým očakávaniam. Richard Scott William Hutchinson sa narodil veľmi predčasne po mnohých komplikáciách v tehotenstve svojej matky. Narodil sa o celých 131 dní skôr, než sa očakávalo. Navyše pri pôrode vážil iba 450 gramov. V skutočnosti bol taký malý, že sa vošiel do dlane jeho milujúcich rodičov.

Lekári pripravovali rodičov malého chlapca na najhoršie, pretože nemal žiadnu šancu na prežitie, ale vykľul sa z neho obrovský bojovník! „Jeho rodičom sme povedali, čo môžu očakávať od tak skoro narodeného dieťaťa, dostali 0 percentnú šancu na prežitie,“ povedal lekár. V decembri 2020, po tom, čo zostal v nemocnici dlhšie ako šesť mesiacov, sa malému Richardovi podarilo ísť konečne domov. "Žiadny z nás lekárov nemohol uveriť, aký pokrok malý chlapec urobil a ako dobrému zdraviu sa teší".

Chlapček je dnes zdravý a teší sa z každého nového dňa. Nielen jeho rodičia, ale aj lekár boli nadšení a veľmi pyšní, že sa chlapec dožil prvých narodenín a nádherne rastie a je tak zdravý, ako je to len možné. Zázraky sa dejú a medicína je v dnešnej dobe taká pokroková, že dokáže zachrániť aj také malé bábätko s nevyvinutými orgánmi.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.