Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najmenší chlapček na svete vážil po pôrode len 268 gramov. Ako vyzerá dnes?

reklama:
Najmenší chlapček na svete vážil po pôrode len 268 gramov. Ako vyzerá dnes?

Malý bojovník je už doma. Osud bábätka, ktoré prišlo na svet predčasne s neuveriteľne nízkou pôrodnou hmotnosťou, bol od začiatku neistý. Po dlhých mesiacoch sa podarilo nemožné. Šťastní rodičia si konečne mohli svojho drobčeka odniesť z nemocnice.

Boj o život chlapčeka z Japonska začal v čase, keď bol ešte v brušku. V 24. týždni tehotenstva si lekári všimli, že dieťa v maternici prestalo rásť, a tak sa rozhodli rýchlo konať. Bábätku okamžite pomohli na svet prostredníctvom núdzového cisárskeho rezu.

V rukách osudu

Dieťatko, ktoré sa narodilo vlani v auguste v Tokiu, bolo také maličké, že sa zmestilo do jedinej dlane svojich rodičov. Jeho hmotnosť dosahovala iba 268 gramov a nikto si netrúfal odhadnúť, či prežije. Ošetrujúci lekár Dr. Takeshi Arimitsu povedal pre CNN, že keď sa dieťa narodilo, potrebovalo ventilátor na podporu dýchania a pupočný katéter na infúznu terapiu.

Svojou extrémne nízkou hmotnosťou sa chlapček stal najmenším novorodeniatkom na svete, ktoré prežilo. Podľa CNN pokoril aj rekord nemeckého dieťaťa, vážiaceho po narodení 274 gramov.

Hoci rodičov vytrápili nekončiaci strach o ich bábätko, napokon boli ich prosby vypočuté. Po piatich mesiacoch odkázanosti na hadičky a mnohých bezsenných nociach nastal konečne deň D.

Malý bojovník bol prepustený z nemocnice. Podľa dailytelegraph.com.au si zdravé a normálne kŕmené bábätko mohli rodičia odniesť domov s hmotnosťou 3,24 kilogramov.

Foto: Keio University Hospital, CNN, dailytelegraph.com.au

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. júna 2023Zdroj www.dailytelegraph.com.au

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.