Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najmladšia horolezkyňa: Ikonickú skalnú stenu zdolalo iba 10-ročné dievčatko

reklama:
Najmladšia horolezkyňa: Ikonickú skalnú stenu zdolalo iba 10 ročné dievčatko

Tak tomuto dievčatku rozhodne nechýba odvaha! Zoznámte sa s iba 10-ročnou Selah, ktorá napriek svojmu nízkemu veku konkuruje skúseným horolezcom.

Selah prepisuje históriu. Stala sa najmladšou osobou, ktorá pokorila monolit zvaný El Capitan v Yosemitskom národnom parku v Kalifornii. Trvalo päť dní, kým malá horolezkyňa zdolala skalnú stenu.

Príprava Selah na náročný výstup trvala približne rok, pričom odborný dohľad nad ňou mal jej otec, lezecký inštruktor. Ikonický skalný útvar napokon dievčatko zdolalo práve spolu s ním a rodinným priateľom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. júla 2019Zdroj www.facebook.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.