Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najnebezpečnejšie produkty pre telo. Patogény rakoviny

reklama:
Najnebezpečnejšie produkty pre telo. Patogény rakoviny

Rakovina je jednou z najčastejších civilizačných chorôb. Napriek pokroku v medicíne rakovina spôsobuje smrť približne ôsmich miliónov ľudí ročne.

Výskyt rakoviny má rôzne príčiny. Niekedy je to dôsledok genetických alebo hormonálnych predispozícií a vplyvu akýchkoľvek nepriaznivých biologických, chemických a fyzikálnych faktorov. Jednou z hlavných príčin rakoviny je zlá výživa. Strava moderného človeka je bohatá na vysoko spracované výrobky a stimulanty.

Špecialisti, onkológovia, uviedli výrobky, ktoré obsahujú škodlivé chemikálie, ktoré sú patogény rakoviny, čo výrazne zvyšujú riziko rakoviny.

Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) je jednou z najčastejších príčin rakoviny konzumácia alkoholu (na druhom mieste za fajčením)

Etanol sa premení v tele do aldehyd octovej kyseliny, ktorý poškodzuje bunky. Používanie alkoholu môže spôsobiť rakovinu pečene, žalúdka, čriev, rovnako ako hrtana, hrdla a úst.

Nedostatok času a neustály zhon nás núti dychtivo siahať po rôznych druhoch rýchleho občerstvenia. Je to jedlo s nízkym obsahom cenných diétnych prísad a ponúka len prázdne kalórie. Podľa odborníkov nadmerná konzumácia takýchto produktov podporuje rakovinové procesy (predovšetkým rakovinu prsníka) a tiež spôsobuje tráviace problémy a ďalšie poruchy, ktoré spôsobujú ochorenia, ako je cukrovka a obezita.

Ďalším škodlivým výrobkom sú údeniny, hlavne údené.

Dusitan sodný (E 250), ktorý obsahujú, obľúbená konzervačná a potravinárska farba, zvyšuje riziko rakoviny čriev.

Ďalším faktorom, ktorý môže spôsobiť rakovinu, je nadmerný príjem soli.

Jedná sa o jeden z diétnych smrteľných hriechov a na našich stoloch sa pravidelne objavujú slané jedlá. Soľ spôsobuje, že sa v tele hromadí chlór, čo vedie k rakovine žalúdka, čo je riziko, ktoré častejšie postihuje mužov.

Nakoniec sú to sladké limonády. Na ich výrobu sa používajú karcinogénne sladidlá a príchute. Podľa výskumných štúdií pitie dvoch pohárov takých nápojov týždenne zvyšuje riziko rakoviny pankreasu na polovicu. Pamätajme teda, že naše zdravie závisí do značnej miery na nás samotných a na tom, aké diétne voľby si vyberieme.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.