Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najpopulárnejšia bábika všetkých čias oslavuje 60. narodeniny. Ako sa Barbie menila v priebehu rokov?

reklama:
Najpopulárnejšia bábika všetkých čias oslavuje 60. narodeniny. Ako sa Barbie menila v priebehu rokov?

Kto by ju nepoznal? Štíhla kráska s nádhernými blond vlasmi a hollywoodskym úsmevom je tu s nami celé desaťročia. Práve dnes, 9. marca, oslavuje vzácne životné jubileum. Ubehlo už 60 rokov, odkedy prvá bábika Barbie uzrela svetlo sveta.

Populárnu bábiku milovali mnohé generácie dievčat pred nami a pravdepodobne sa z nej budú tešiť ešte aj pravnúčatá našich pravnúčat. Hoci Barbie pôsobí, akoby vôbec nestarla, má za sebou dlhé roky vývoja, zmien a vylepšení. Od roku 1959, kedy bol vytvorený prvý kúsok, vystriedala množstvo účesov, farieb očí i vlasov, povolaní aj outfitov.

https://youtube.com/watch?v=SESZ-dUvK2o

Dnes už kultová hračka do veľkej miery vždy odrážala spoločnosť a prezentovala najrozmanitejšie typy žien danej doby. Azda práve vďaka tomu si vyslúžila toľko pozornosti a stala sa nielen jednou z najpredávanejších hračiek všetkých čias, ale i sexsymbolom.

Foto: dailymail.co.uk, youtube

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. marca 2019Zdroj www.dailymail.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.