Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najprv sa jej zriekla. Potom dieťa od úradov dostala späť

reklama:
Najprv sa jej zriekla. Potom dieťa od úradov dostala späť

Narodenie dieťaťa je vždy tak trochu malým zázrakom, ktorý je spojený s radosťou . Bohužiaľ nie všetci ale vždy môžu dieťaťu poskytnúť všetko, čo potrebuje, a tak sa niektoré matky radšej rozhodnú, že sa dieťaťa zrieknu, lebo veria , že s nimi by ich nečakal dobrý život. K tomuto účelu slúži známy babybox. Náš príbeh sa ale odohral vlani v Rusku a jeho záver bol viac než prekvapivý.

Prekvapenie v tráve

Vlani 18. augusta začula staršia žena, ktorá býva v jednom ruskom meste vedľa sirotinca, zvláštne stonanie, ktoré vychádzalo z trávy. Išla sa teda pozrieť, o čo sa jedná, myslela si, že tam možno leží zranené zvieratko. Aké bolo ale jej prekvapenie, keď v tráve našla malé bábätko zabalené vo fialovej prikrývke. Bolo to dievčatko a vyzerala, že sa má čulo k svetu, vedľa nej ležali v tráve i plienky a sada detskej výživy. Žena všetko vzala a dieťatko odniesla do sirotinca, kde ho prezreli lekári. Keď dievčatko vyzliekali, našli pod jej oblečením list od jej matky.

V liste žena žiadala o odpustenie, že musela svoje dieťa odložiť, ale bohužiaľ nevidí iné riešenie. Zároveň sa v liste písalo, že dievčatko sa volá Uljana, narodila sa 12. augusta a je zdravá. Na záver matka sľúbila, že ak to len trochu pôjde, pre svoje dieťa sa vráti. V sirotinci jej návrate príliš neverili, lebo s podobnými sľubmi mali zlé skúsenosti, a tak začali pripravovať veci potrebné na to, aby si záujemcovia mohli Uljanu adoptovať.

Matka svoj sľub splnila, ale …

O štyri dni neskôr sa ale v sirotinci objavila mladá žena, ktorá sa o dievčatko veľmi zaujímala, a prekvapený personál čoskoro zistil, že je to jej matka. Opísala im svoj smutný životný príbeh, že keď prišla za prácou do Krasnojarsku, zoznámila sa s mužom, s ktorým plánovala spoločnú budúcnosť. Ten, keď ale otehotnela, dieťa za žiadnych okolností nechcel, a keď odmietla ísť na potrat, tak od nej odišiel. Krátko na to žena stratila prácu a mala problémy aj so svojimi rodičmi, ktorí jej nechceli pomôcť. Keď sa Uljana narodila, žena nevedela, čo má robiť, nemala domov, niekoľko dní spolu strávili na ulici.

Preto sa rozhodla k zúfalému činu, chcela, aby sa o jej dcéru niekto postaral. Počas štyroch dní, ktoré uplynuli od okamihu, keď Uljanu odložila, sa jej ale podarilo rodičov presvedčiť, aby jej pomohli a zároveň našla bývanie, ktoré je určené pre ženy v podobnej situácii, a tak sa rozhodla pre Uljanu vrátiť. Bohužiaľ z hľadiska zákona už bolo ale neskoro, Uljana už bola oficiálne sirotou, a tak, aby si ju mohla žena vziať späť, musela podstúpiť test DNA, psychologické testy a výsluchy na policií . Nakoniec po štyroch dlhých mesiacoch jej súd vrátil jej dcérku späť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.