Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najväčšie chyby, ktoré robí každá žena pri menštruácii

reklama:
Najväčšie chyby, ktoré robí každá žena pri menštruácii

Pre menštruáciu je najčastejšie zvoleným variantom tampón, ktorý je pre väčšinu žien najpraktickejší počas bežného dňa. Sú veľmi efektívne a v dnešnej dobe tiež veľmi pohodlné. Môžete sa s ním však cítiť tak prirodzene, že úplne zabudnete na jeho prítomnosť v tele. Pokiaľ ho necháte vo vnútri svojho tela príliš dlho, a to aj niekoľko hodín, zvyšujete riziko vzniku určitých infekcií, ktoré vás môžu veľmi potrápiť.

Balenie obvykle obsahuje návod na použitie, ktorý okrem popisu, ako produkt správne používať tiež uvádza, ako dlho je odporúčané ho uchovať vo vnútri tela a kedy by ste ho mali vymeniť za nový. Všeobecne platí, že by ste mali tampón meniť za nový maximálne raz za štyri hodiny, aj keď pri zlom prietoku krvi to môže byť až šesť hodín bez toho, aby bolo nutné ho vynímať.

Väčšina žien má tendenciu zabúdať na zavedený tampón, a to najmä v posledný deň menštruácie, kedy je prietok už taký malý, že si to ani nevšimnú. Gynekológovia však rozhodne súhlasia s tým, že jediný tampón by nemal byť vo vnútri ženského tela dlhšiu dobu, ako osem hodín. Prečo? Jednoducho sa potom silne zvyšuje možnosť zdravotných problémov.

Najväčším problémom je, že pokiaľ tampón zostane tak dlho v pošve, zvyšuje sa pravdepodobnosť vzniku syndrómu toxického šoku. Ide o dosť zriedkavé ochorenie, stále ale existuje a môže zasiahnuť akúkoľvek ženu. Pokiaľ naň skutočne zabudnete, najlepšie je následne navštíviť svojho gynekológa a nechať ho skontrolovať, že je vo vnútri všetko v poriadku. Nemusíte hneď panikáriť, ale stále je dôležité dodržiavať preventívne opatrenia.

Pochopiteľne môžete prejsť aj na iný menštruačný produkt, ako sú vložky, kalíšok alebo špeciálne menštruačné nohavičky. Ak chcete skutočne zostať pri tampónoch, najlepšie pre vás bude nastaviť si na mobile budíky po štyroch hodinách, ktoré vám pripomenú, aby ste si tampón vymenili.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.