Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najvýkonnejší nápoj na čistenie krvi na svete, ktorý znižuje krvný tlak a krvné zrazeniny

reklama:
Najvýkonnejší nápoj na čistenie krvi na svete, ktorý znižuje krvný tlak a krvné zrazeniny

Telo potrebuje len jednu vec, repu, pretože obsahuje všetky potrebné živiny a vitamíny. Môže sa jesť čerstvá, varená, vyprážaná alebo ako šalát. Obsahuje vitamíny A, B a C, síru, sodík, vápnik, železo, selén, jód a mnoho antioxidantov.

Najlepšie je jesť čerstvo vytlačenú šťavu z červenej repy, pretože takto získavame najviac živín. Ako účinný posilňovač imunity sa tiež odporúča pravidelne užívať ľuďom, ktorí podstúpili chemoterapiu alebo nejakú ťažkú chronickú liečbu.

Spočiatku sa odporúča konzumovať 250 ml repnej šťavy každý deň, potom sa dávka postupne zvyšuje. Je veľmi dôležité dodržiavať gradáciu. Ak niekto cíti silné závraty, nevoľnosť, bolesti hlavy, znížte dávku späť, kým si telo zvykne. Šťava z červenej repy uľahčuje trávenie, ale výsledky sa dosiahli aj pri liečbe rakoviny pľúc, žalúdka a hrubého čreva.

Pozrime sa na niekoľko vecí, na čo sa šťava z červenej repy odporúča

  1. Cukrovka stabilizuje hladinu cukru v krvi. Vďaka svojmu močopudnému účinku predchádza vzniku komplikácií cukrovky (kardiovaskulárne ochorenia).
  2. Chronická hepatitída chráni a regeneruje pečeňové bunky. Môže spomaliť proces cirhózy pečene stimuláciou buniek pečene. Repa tiež posilňuje črevný trakt a betaín v nej pomáha štiepiť tuky, takže má tiež účinok na spaľovanie tukov. Jeho konzumácia s mrkvou a uhorkami pomôže ešte viac rozložiť tuk.
  3. Farba repy je spôsobená červenými pigmentami známymi ako betacyanínov. Niektoré výskumy naznačujú, že betacyanínov poskytuje ochranu pred určitými druhmi rakoviny, pečene, hrubého čreva a kože.
  4. Príznakom preťaženia kyselinami možno zabrániť pravidelným konzumovaním zmesi 100 ml repné šťavy, 100 ml surovej zemiakovej šťavy a 500 ml mrkvovej šťavy.
  5. Na vysoký krvný tlak vypite len pol pohára repnej šťavy denne, môže účinne znížiť vysoký krvný tlak.
  6. Na anémiu každý mesiac po dobu jedného mesiaca konzumujte 150 gramov repy, čo pomôže v boji proti tejto chorobe
  7. Môžete tiež pociťovať priaznivý účinok vysokého obsahu dusičnanov v repe počas cvičenia, pretože zelenina zlepšuje využitie kyslíka v tele, budete sa počas cvičenia cítiť unavení.
  8. Repa tiež pomáha s regeneráciou.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. septembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.