Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Nastávajúca mamička si stiahla do mobilu aplikáciu Count the Kicks. Zachránila tým život svojmu nenarodenému bábätku

Nastávajúca mamička si stiahla do mobilu aplikáciu Count the Kicks. Zachránila tým život svojmu nenarodenému bábätku

reklama:
Nastávajúca mamička si stiahla do mobilu aplikáciu Count the Kicks. Zachránila tým život svojmu nenarodenému bábätku

Veľa nastávajúcich mamičiek sa snaží na nový život s bábätkom plne pripraviť. Čítajú odbornú literatúru a často nasávajú informácie aj v online mamičkovských diskusiách. Za to, že veria všetkému, čo sa dozvedia na internete, bývajú často kritizované. Američanka Emily Eekhoff je však dodnes vďačná za to, že sa riadila internetovými radami.

Keď bola Emily Eekhoff z americkej Iowy po druhý krát tehotná, rozhodla sa, že k svojmu tehotenstvu bude pristupovať opäť veľmi zodpovedne. Neváhala sa pritom inšpirovať odbornou tehotenskou literatúrou, veľa informácií čerpala aj v online diskusiách. A práve tento prístup zachránil jej nenarodenému bábätku život.

Na odporúčanie ostatných mamičiek z internetovej diskusie si Emily do svojho smartfónu stiahla aplikáciu Count the Kicks. Táto aplikácia pritom umožňuje nastávajúcim mamičkám sledovať pohyby a kopanie ich nenarodeného bábätka v treťom trimestri tehotenstva. Emily túto aplikáciu považovala za veľmi užitočnú. Používala ju totiž už v čase, keď bola tehotná so svojím synom Liamom.

Aplikáciu Count the Kicks si Emilystiahla do mobilu, keď svoje ďalšie dieťa nosila v bruchu sedem mesiacov. Táto mladá mamička tak mohla od 28. týždňa tehotenstva neustále sledovať, že sa jej nenarodené bábätko pohybuje dostatočne, a teda vedela, že je v poriadku. V 33. týždni tehotenstva však aplikácia Count the Kicks upozornila, že sa bábätko nepohybuje tak často ako predtým.

Emily veľmi znervóznela a radšej ihneď išla do neďalekej nemocnice na kontrolné vyšetrenie. A urobila veľmi dobre. Lekári totiž pomocou ultrazvuku zistili, že jej nenarodené dievčatko má okolo krku trikrát obmotanú pupočnú šnúru. Emily ihneď podstúpila akútny cisársky rez, následne sa tak mohla tešiť z nádhernej a zdravej dcérky Ruby.

Podľa Emily zachránila život jej dievčatka práve aplikácia Count the Kicks, za čo bude podľa svojich slov jej tvorkyniam nadosmrti vďačná. Vznik tejto aplikácie, ktorá zachraňuje životy nenarodených bábätiek, má však veľmi smutné pozadie. Vymyslelo ju totiž päť mamičiek z americkej Iowy, ktoré stratili bábätko zhodou nešťastných náhod práve v treťom trimestri tehotenstva.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.