Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Naučte sa sami vyliečiť štítnu žľazu

reklama:
Naučte sa sami vyliečiť štítnu žľazu

Problémy so štítnu žľazu sú v súčasnosti pomerne bežné. Dokonca, mnoho ľudí má nejaké jej ochorenia a ani o tom nevie. Vyskytnú sa občas aj takí, ktorí majú zjavné príznaky, tie však nevedia správne rozpoznať.Vaša štítna žľaza je zodpovedná hlavne za telesný metabolizmus a tvorbu energie. Jej zdravie je nesmierne dôležité pre celé telo, pretože hormóny štítnej žľazy ovplyvňujú tvorbu veľkého množstva ďalších hormónov.Každá jedna telesná bunka obsahuje receptory, ktoré reagujú na hormóny štítnej žľazy. Teraz už zrejme tušíte, prečo jej správna funkcia je pre telo tak významná. Na udržiavanie zdravej štítnej žľazy potrebujete zdravé stravovanie, cvičenie, dostatok odpočinku, reguláciu stresu a vyhýbanie sa prvkom ktoré napodobňujú jód (ako sú bróm, chlór alebo fluór)

Ak nefunguje správne, jej regeneráciou napomôžete nasledujúcimi 6 spôsobmi –

6 spôsobov, ako regenerovať štítnu žľazu

Užívajte morské riasy

Mali by ste pravidelne konzumovať morské riasy ako sú kelp, wakame, kombu či nori. Obsahujú dôležité minerály a hlavne jód, bez ktorého štítna žľaza nedokáže správne fungovať.

Pravidelne jedzte vývar z kostí

Žiadny iný vývar vám nepomôže posilniť imunitný systém a vyliečiť výstelku čriev pre dobrú absorpciu živín tak, ako práve vývar z kostí. Zjedzte každý deň jeden tanier vývaru z kostí s trochou morskej soli. Ideálne si do neho môžete pridať morské riasy uvedené v predchádzajúcom odseku.

Kokosový olej dokáže divy

Väčšina olejov na varenie narušuje konverzie hormónov štítnej žľazy T3 a T4. Nie však kokosový olej. Navyše, kokosový olej predchádza zápalom v tele, ktoré ohrozujú štítnu žľazu. Kokosový olej posilní vašu imunitu a tá sa zase postará o zdravie štítnej žľazy. Užívajte aspoň 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja denne.

Zvýšte príjem vitamínov A, D a K2

Keď vám chýba niektorý z uvedených vitamínov, zrejme tým trpí aj vaša štítna žľaza. Jedzte preto potraviny, ktoré sú bohaté na tieto vitamíny, prípadne ich dopĺňajte vo forme doplnkov stravy.

Vyhýbajte sa potravinám s obsahom lepku

Lepok vedie u množstva ľudí k autoimunitným ochoreniam. Štúdie ukázali, že je zodpovedný za Hashimotovú tyreoiditidu, čo je ochorenie štítnej žľazy spôsobené autoimunitnou reakciou tela. Vyhýbajte sa tiež arašidom a arašídovému maslu, pretože arašidy obsahujú látky zvané goitrogeny, ktoré narušujú správnu činnosť štítnej žľazy.

Vyskúšajte jogu

Meditácie a jóga sú prirodzenými spôsoby na posilnenie vášho tela a zvlášť prospešné sú aj na štítnu žľazu.To platí hlavne v prípadoch, keď je vaša štítna žľaza ovplyvnená stresom alebo nejakú traumou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.