Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečné pre vaše zdravie. Deodoranty vám môžu ublížiť

reklama:
Nebezpečné pre vaše zdravie. Deodoranty vám môžu ublížiť

Určite aj vy používate na zmiernenie zápachu či potenie deodoranty alebo antiperspiranty. Viete však, že táto drogéria vášmu zdraviu ani trochu neprospieva? Popri účinku na váš pot a zápach majú totiž dezodoranty aj ďalšie nie tak blahé vplyvy na vaše telo.

Nevzhľadné fľaky od potu či nepríjemný zápach. To sú drobné, avšak nechcené stavy, ktorým sa nevyhne nikto z nás najmä v letnom období. Od takej nepríjemnosti nám ľahko a rýchlo pomôže antiperspirant. Preto svoj deodorant nosí v kabelke asi každá žena. Sú ale bezpečné?

Antiperspiranty obsahujú mnoho soli a iné škodlivé látky, ktoré aplikáciou na kožu upchávajú póry. Vaše telo tak nemôže prirodzene vylučovať škodliviny z tela a zostávajú vo vnútri. Naopak dovnútra sa vďaka aplikácii deodorantu dostanú všemožné baktérie veľmi ľahko. Dezodoranty spôsobujú aj závažné choroby. Vplyvom upchaných pórov i škodlivých látok, ktoré na seba dezodorantom striekame, sa môže v tele vyskytnúť aj závažná choroba. Medzi tie najhroznejšie, ktoré môžu časté používanie antiperspirantu priniesť, patria:

  • rakovina
  • alzheimerova choroba
  • neplodnosť

Ako teda zabrániť nadmernému poteniu či nepríjemnému zápachu z podpazušia? Existuje aj oveľa zdravšia metóda, než je chemicky pripravený dezodorant. A možno máte túto zázračnú ingredienciu práve teraz vo vašej kuchyni. Aplikácia je veľmi jednoduchá. Použite jednoducho citrus. Limetka alebo citrón majú skvelé účinky nielen na vaše telo a zdravie, ale aj zamedzí nepríjemný zápach potu. Stačí rozkrojiť limetku na pol a šťavnatou stranou si potrieť podpazušie. Ihneď redukuje množstvo potu aj zápach. Navyše potom stačí zabaliť limetku do alobalu alebo potravinovej fólie a schovať ju do chladničky na ďalšie použitie. Pre ďalšiu aplikáciu potom len odrežte uschnutú časť a šťavnatý citrus môžete opäť použiť. Tento oveľa zdravší postup ušetrí vaše zdravie aj peňaženku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.