Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – detský kočík BeBetto Joker, typ/model: Joker

reklama:
Nebezpečný výrobok - detský kočík BeBetto Joker, typ/model: Joker

Slovenská obchodná inšpekcia oznamuje, že na trhu v SR zistila v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý bol oznámený do systému RAPEX Českou republikou, a ktorý predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia.

Ide o nasledovný výrobok: Detský kočík BeBetto Joker, typ/model: Joker

Krajina pôvodu: Poľsko

Popis výrobku:

Detský kombinovaný kočík – hlboký a športový. Rám je vyrobený z kovových trubiek spojený nitmi a plastovými spojmi, vanička a strecha je k rámu pripevnená nitmi. Kolieska sú plastové s pneumatikami, v spodnej časti je praktický košík na odkladanie nákupov a pružinový mechanizmus. Brzda je nožná, rukoväť výškovo nastaviteľná. Sedadlo má nastaviteľné operadlo, 4-stupňovú reguláciu polohy opierky, 5-stupňové bezpečnostné pásy. Súčasťou výrobku je aj taštička na maličkosti, nepremokavá pláštenka a ochranná sieťka proti hmyzu.

Druh nebezpečnosti: riziko vonkajších poranení

Príčiny nebezpečnosti:

Kočík je vyhotovený tak, že má medzery, do ktorých sa vojdú prsty dieťaťa, čím hrozí uviaznutie prstov dieťaťa v prístupných medzerách a vzniká riziko zlomenín a pomliaždenín. Výrobok predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia dieťaťa.

Opatrenia na ochranu trhu:

Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia, na základe ktorých zamedzí dodávku a predaj nebezpečného výrobku, bude informovať odberateľov a spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku a možnosti jeho vrátenia späť.

Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. mája 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.