Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Detský kombinovaný kočík Em-jot Treeco

reklama:
Nebezpečný výrobok - Detský kombinovaný kočík Em jot Treeco

Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že na trhu SR je v ponuke pre spotrebiteľa výrobok, ktorý na základe výsledkov skúšok predstavuje závažné riziko ohrozenia zdravia a je výrobkom nebezpečným.

Ide o nasledovný výrobok: Detský kombinovaný kočík Em-jot Treeco

Pôvod: Poľsko

Druh nebezpečnosti: Závažné riziko poranenia dieťaťa.

Príčiny nebezpečnosti: Strecha hlbokého kočíka pripevnená na lôžko je vyhotovená tak, že má v pásme dosahu dieťaťa rúrky s otvorenými koncami, v ktorých môžu uviaznuť prsty dieťaťa. Športová verzia kočíka je vyhotovená tak, že v pásme dosahu dieťaťa sú nedovolené medzery, v ktorých hrozí riziko uviaznutia prstov dieťaťa.

V pásme dosahu dieťaťa sa nachádzajú oddeliteľné malé časti, upínacie matice polohovania strechy, čím hrozí riziko zadusenia dieťaťa týmito oddeliteľnými malými časťami.

Chýba návod na používanie detského kočíka s detskou autosedačkou.

Opatrenia na ochranu trhu: Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia, na základe ktorých nebude predávať uvedený druh nebezpečného výrobku, bude informovať spotrebiteľov o jeho nebezpečnosti a vyzve ich na jeho vrátenie.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať. Spotrebiteľ má právo vrátiť ho späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. decembra 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.