Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Myška hryzka v mikine

reklama:
Nebezpečný výrobok - Myška hryzka v mikine

Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.

Ide o nasledovnú hračku: Plyšové zvieratko – Myška hryzka v mikine, ART. NO. 32029-1

Pôvod: neuvedený

Popis: Textilná hračka s mäkkou výplňou predstavujúca myšku, ktorá má oblečenú mikinu s kapucňou. Mikina je oddeliteľná, zapína sa na 2 gombičky a kapucňa je so šnúrkou, ktorá je ukončená malými guľôčkami. Na uchu myšky je pripevnená papierová etiketa s číselným označením ART. NO. 32029-1. Označenie CE spolu s údajmi o materiálovom zložení a symbolmi údržby sa nachádza na všitej textilnej etikete.

Druh nebezpečnosti: Riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti: Pri skúške ťahom sa uvoľnili malé guľôčky, nachádzajúce sa na mikine, ktorú má plyšová myška oblečenú. Pri bežnom a predvídateľnom spôsobe správania malých detí vkladať veci do úst, nie je možné vylúčiť riziko zadusenia pri prehltnutí alebo vdýchnutí týchto malých častí.

Opatrenia na ochranu trhu: Pri šetrení u predávajúceho sa predmetný druh nebezpečnej hračky už nenachádzal v ponuke pre spotrebiteľa. Predávajúci formou písomného oznamu na prevádzkovej jednotke zabezpečí informovanie spotrebiteľov o nebezpečnosti predmetnej hračky a o možnosti jej vrátenia. Prípad je ďalej v šetrení až k podnikateľskému subjektu, ktorý je zodpovedný za uvedenie tohto druhu hračky na trh v SR.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. októbra 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.