Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Plyšová kačička s prísavkou, A 418

reklama:
Nebezpečný výrobok - Plyšová kačička s prísavkou, A 418

Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.Ide o nasledovnú hračku: Plyšová kačička s prísavkou, A 418

Pôvod: Made in China (uvedené na všitej visačke)

Popis: Plyšová hračka žltej farby znázorňujúca kačičku s výraznými očami, zobák a nohy sú z oranžového textilného materiálu. Na vrchnej časti hlavy sa nachádza prísavka pripevnená na šnúrke. Na kačičke je našitá etiketa s označením CE a pripevnená papierová etiketa s údajom Hračka a označením A 418. Hračka bola ponúkaná na predaj bez obalu.

Druh nebezpečnosti: Riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti: Pri skúške ťahom sa z hračky oddelilo oko, ktoré predstavuje malú časť. Pri bežnom používaní tejto hračky deťmi nie je možné vylúčiť riziko zadusenia pri prehltnutí resp. vdýchnutí tejto malej časti. Prísavka pripevnená šnúrkou na hlave kačičky úplne prešla cez skúšobnú šablónu, čím môže dôjsť k zablokovaniu priechodu vzduchu v ústach dieťaťa po vložení prísavky do úst.

Opatrenia na ochranu trhu: Predávajúci, ktorý je zároveň aj distribútorom uvedeného druhu hračky na trhu SR, prehlásil, že uvedené výrobky predával spotrebiteľom len vo svojej prevádzke a nedistribuoval ich ďalším odberateľom. Následne mu boli uložené záväzné pokyny informovať spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku a o možnosti jeho vrátenia späť.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. septembra 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.