Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nebezpečný výrobok – Sada hrkálok HANDBELL TOYS, NO.74

reklama:
Nebezpečný výrobok - Sada hrkálok HANDBELL TOYS, NO.74

Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným.

Ide o nasledovnú hračku: Sada hrkálok HANDBELL TOYS, NO.74

Pôvod: MADE IN CHINA (uvedené na obale)

Popis výrobku:

Detská sada sa skladá zo 7 kusov hrkálok, ktoré sú zabalené do papierovej farebne potlačenej škatule. Na prednej strane škatule, ktorá je priehľadná, je uvedený nápis HANDBELL TOYS. Na zadnej strane s vyobrazenými hrkálkami je uvedené číselné označenie NO:74 (perom dopísané 21). Označenie CE je uvedené na bočnej strane škatule.

Druh nebezpečnosti: Riziko zadusenia

Príčiny nebezpečnosti:

Pri skúške nárazom prasklo puzdro hrkálky predstavujúcej kľúč s príveskom, pričom sa z hrkálky uvoľnili časti, ktoré úplne zapadli do valca na malé časti, čím predstavujú pre dieťa riziko zadusenia. Ďalšia hrkálka v tvare s rúčkou na uchopenie do ruky nespĺňa požiadavku na tvar a veľkosť určitých hračiek. Jej geometrický tvar a veľkosť je taká, že vyčnieva mimo základne skúšobnej šablóny. Berúc do úvahy bežné a predvídateľné správanie malých detí, ktoré nevedia sedieť bez opory, nie je možné vylúčiť riziko upchatia úst prípadne dýchacej trubice dieťaťa.

Opatrenia na ochranu trhu:

Predávajúcemu, ktorý je zároveň distribútorom uvedenej nebezpečnej hračky na trh SR, bol uložený všeobecný záväzný pokyn – zabezpečiť, aby sa v ponuke nenachádzali nebezpečné výrobky. Šetrením nebol preukázaný predaj tohto výrobku spotrebiteľovi.

Napriek tomu Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, v inom období, z iných dodávok, aby ju vo vlastnom záujme prestali dávať deťom na hranie. Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena výrobku.

Zdroj: SOI, www.soi.sk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. augusta 2010

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.