Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nenápadný príznak rakoviny prsníka. Keď ho rozpoznáte, môžete si zachrániť život

reklama:
Nenápadný príznak rakoviny prsníka. Keď ho rozpoznáte, môžete si zachrániť život

Rakovina prsníka je po rakovine krčka maternice najčastejšie ochorenie žien. Podľa mnohých odborníkov vás telo však môže zavčas informovať, že s ním nie je niečo v poriadku. Táto informácia, ktorú telo vysiela, vám môže včasným zásahom a liečbou zachrániť život.

Detekovať rakovinu prsníka možno veľmi skoro. Keď jedného dňa prišla k Lise Royle jej kamarátka z Manchestru a povedala jej, že má rakovinu prsníka, Lisa nemohla uveriť, zvlášť keď jej začala opisovať príznaky choroby. Našla si vraj pod prsiami podivuhodnú priehlbinu. Nevenovala tomu veľkú pozornosť, pretože si myslela, že to má zrejme od podprsenky. Avšak časom sa to stávalo bolestivé a nehojilo sa to, vyzeralo to ako odrenina. Navštívila teda radšej lekára a ten jej oznámil, že má rakovinu prsníka. Lisa neveriacky na svoju kamarátku pozerala a povedala jej, aby s ňou išla do kúpeľne. Tam Lisa ukázala svojej priateľke to, čo ju vydesilo. Mala totiž zrovna takú priehlbinu. Okamžite išla k lekárovi a ten jej obavu potvrdil.

Deň pred svojou operáciou lekári navrhli Lise, či by nechcela svoj príbeh zverejniť a tým zachrániť aj iné ženy. Bez otáľania súhlasila, aj keď sa veľmi hanbila ukázať svoje prsník. Napriek tomu dovolila svoje fotografie zdieľať na sociálnych sieťach. Ako sama v príspevku uviedla: "Našla som len malú jamku, malý príznak, ktorý by som ľahko prehliadla. Nebyť kamarátky, dnes som tu už nemusela byť. Prosím, starajte sa o svoje zdravie a pozrite si svoje prsia. Môže vám to zachrániť život. Ani tú najmenšiu zmenu nepodceňujte. " Lisa je dnes už po operácii a za to, že prišla včas a tým si zachránila život, môže poďakovať svojej kamarátke

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.