Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nenechávajte svoje malé deti bez dozoru pri televízii

reklama:
Nenechávajte svoje malé deti bez dozoru pri televízii

Niektorí rodičia bohužiaľ robia všetko, čo môžu, niekedy ale ani to nestačí na záchranu života ich dieťaťa. Tragédia sa pritom môže stať behom niekoľkých sekúnd, stačí sa len na niečo otočiť a dieťa prehltne rôzne predmety, ktoré sa dostanú do tráviaceho ústrojenstva. Nenechávajte svoje deti napríklad pri televíznych obrazovkách s diaľkovým ovládačom v ruke.

Incident sa odohral v októbri 2020 v Texase

Trista, mamička malinkého dievčatka, vôbec netušila, prečo sa začalo jej dieťa správať inak ako normálne. Pripadalo jej, že ju zkolila chrípka, a preto sa radšej rozhodla navštíviť lekárku, aby sa jej zverila so svojimi obavami. Lekárka predpísala iba lieky na prechladnutie a ďalej to neriešila. Až neskôr si mamička všimla, že v diaľkovom ovládaní od televízie chýba jedna batéria. Rozhodla sa vyraziť do nemocnice, kde malému dievčatku urobili röntgen, ktorý jej obavy potvrdil. Bola vykonaná urgentná operácia, aby sa batéria dostala z jej malého telíčka. Tým ale boj o život rozhodne neskočil. Trista si bola istá, že bude všetko v poriadku, ale obom sa svet obrátil naruby. Batéria sa totiž začala v tele dievčaťa rozkladať.

Vnútorné zranenia boli nezlučiteľné so životom

Predmet sa začal pomaly rozkladať, látky, ktoré batéria obsahuje, sú chemického rázu a v priedušnici vznikla fistula. Mnohí rodičia ale berú prehltnutie batérie na ľahkú váhu, pritom to patrí medzi tie najväčšie nebezpečenstvá v domácnosti. Batéria vo vnútri tela začala veľmi rýchlo pôsobiť a v pažeráku sa urobila diera, kadiaľ sa vzduch dostával do miest, kde by nemal byť.

Bola znovu vykonaná operácia, ale dievčatko sa bohužiaľ nepodarilo zachrániť. Zúfalá matka sa potom rozhodla zdieľať svoj príbeh s ostatnými rodičmi, aby ostatní mohli sledovať, ako málo stačí na to, aby ste prišli o milované dieťa. Informovanosť rodičov je v tomto prípade veľmi dôležité. A nezáleží na tom, či dieťa prehltne malú batériu alebo napríklad kúsok obyčajnej pastelky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.