Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nesiahajte bez dovolenia tehotným ženám na brucho. Vadí nám to, zhodujú sa nastávajúce mamičky

reklama:
Nesiahajte bez dovolenia tehotným ženám na brucho. Vadí nám to, zhodujú sa nastávajúce mamičky

Že vám niekto bez dovolenia pohladil tehotenské bruško, zažila snáď každá mamička. A pre väčšinu z nich je to veľmi nepríjemné, aj keď to bolo myslené iba s tými najlepšími úmyslami. Pokiaľ nie ste otcom dieťaťa alebo naozaj veľmi blízkym príbuzným, tehotnej žene radšej na bruško nesiahajte. Prinášame hneď niekoľko dôvodov, prečo to nerobiť.

Porušujete tým jej osobný priestor

Pre niektorých ľudí je bruško tehotnej ženy tak zaujímavé a lákavé, že sa ho skrátka musí dotknúť. Ide však stále o súčasť jej tela, ktorého keď sa bez dovolenia dotknete, porušujete tým ženín osobný priestor. Tehotná žena to môže brať ako obťažovanie, podobne ako keby ste sa nedovolene dotkli inej časti jej tela Pravdepodobne by vám nedovolila, aby ste sa dotkli jej bruška, keď by nebola tehotná. Preto nie je dôvod, prečo by vám to mala dovoliť teraz, keď je v inom stave.

Tehotenské bruško nie je verejným majetkom

Rozhodne nie je v poriadku, že sa neopýtate a na tehotenské bruško bez dovolenia rovno siahnete. Tehotenské bruško nie je verejný majetok a bez dovolenia by naň nemali siahať ani rodinní príslušníci či najbližší priatelia. A keď vám tehotná žena povie NIE, rozhodne to rešpektujte.

Vystavujete tehotnú ženu zbytočným zdravotným komplikáciám

Veľa ľudí sa dotýka tehotenského bruška holými rukami alebo ho dokonca bozkáva. Týmto spôsobom hrozí prenos závažnejších ochorení bakteriálneho a vírusového pôvodu, ktoré môžu u tehotnej ženy spôsobiť množstvo komplikácií. Pokiaľ teda nechcete ohroziť zdravie nastávajúcej mamičky, práve aj z tohto dôvodu sa nedotýkajte jej bruška.

Okrádate nastávajúcu mamičku o krásne okamihy

Keď sa ľudia chcú dotknúť tehotenského bruška, chcú v prvom rade cítiť kopnutie bábätka. Deti v bruchu však príliš často nekopú. Keď sa dotknete tehotenského bruška v pravú chvíľu a ucítite kopnutie, máte veľké šťastie. Na druhú stranu o tieto krásne okamihy a možnosť prepojenia s nenarodeným dieťaťom okrádate nastávajúcu mamičku, ktorú to môže veľmi mrzieť.

Môžete nechtiac ohroziť jej duševné zdravie

Hormonálne zmeny prebiehajúce v tehotenstve často u žien spôsobujú úzkosť. Ak k nastávajúcej mamičke príde cudzí človek a dotkne sa bez dovolenia jej bruška, môže to u nej vyvolať veľmi nepríjemné stavy. Zvlášť pokiaľ žena ešte pred tehotenstvom trpela určitou úzkostnou poruchou, ako je napríklad sociálna fóbia či úzkosť, táto nepríjemná situácia môže jej psychický stav ešte zhoršiť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. marca 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.