Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Neviete, ako prestať jesť sladkosti? Tajomstvo spočíva v tejto maličkosti. S ňou sa vám podarí na sladkosti zabudnúť jedna radosť

Neviete, ako prestať jesť sladkosti? Tajomstvo spočíva v tejto maličkosti. S ňou sa vám podarí na sladkosti zabudnúť jedna radosť

reklama:
Neviete, ako prestať jesť sladkosti? Tajomstvo spočíva v tejto maličkosti. S ňou sa vám podarí na sladkosti zabudnúť jedna radosť

Nie je nad ten povznášajúci pocit, keď si v silnej chvíľke bez problémov odopriete sladkosť a do postele si večer ľahnete s pocitom absolútneho zadosťučinenia a presvedčená, že zajtrajšok bude rovnako úspešný. Pravda je taká, že zajtrajšok možno ešte zvládnete, ale každým dňom sa bude hlad po cukre zvyšovať a vy si na obed nenápadne začnete dopriavať stále sladšie jedlá. Za pár dní ste tam, kde ste nechceli byť.

Odmietnuť sladkosti je závažné rozhodnutie, ktoré sa ťažko realizuje. Nie je však nemožné. Chce to dostatok pevnej vôle, vedomie perspektívnejšej budúcnosti a samozrejme nejaký zlepšovák, ktorý to celé uľahčí.

Ako s tým prestať?

Veľmi často sa stáva, že chuť na sladké príde úplne bezdôvodne. Okrem osobných stravovacích návykov, na túžbu konzumovať potraviny s vysokým obsahom cukrov môže mať vplyv aj nedostatok vápnika a horčíka. Okrem toho, sladké si odopierajú väčšinou ľudia, ktorí držia diétu. Pri chudnutí je telo na pokušenie ešte náchylnejšie. Ako teda odolať sladkému, no dopriať telu to, čo si žiada? Je to jednoduché, jedzte sezam.

Sezamové "mlieko"

Ako by ste mohli odmietnuť takú užitočnú bombu? Sezam je neoceniteľný v tom, že nahrádza presne to, čo telo pri deficite sladkého potrebuje, ale zároveň mu nedáva to, čo mu škodí. Okrem toho obsahuje vysoké dávky vápnika, horčíka a vitamínov A, E, C a B. Keďže je vysokokalorické, telo získa dostatok energie, ale neodrazí sa to na vašej hmotnosti. Pripraviť si sezamové "mlieko" je hračka.

Čo budete potrebovať

  • 100 g sezamových semienok
  • 2 PL medu
  • 1 l vody

Namočte sezamové semienka cez noc do vody. Druhý deň vodu zlejte a napučané semienka dajte do mixéra, pridajte pohár vody s medom a mixujte. Keď je zmes rozmixovaná, pridajte zvyšnú vodu a všetko ešte raz premiešajte. Med slúži iba ako sladidlo, aby mala tekutina nejakú chuť. Pokiaľ ho však nepotrebujete, túto ingredienciu môžete pokojne vypustiť.

Okrem posilnenia kostí, dostanete do tela vitamínovú bombu, budete mať zdravšie nechty aj vlasy. Sezam obsahuje antioxidanty, ktoré chránia pred starnutím pokožky a znižujú riziko vzniku rakoviny. Pražený sezam úplne stráca na hodnote. Za to ak sezamové semienka namočíte, živiny a potrebné látky sa extrahujú lepšie a rýchlejšie. Sezamové mlieko odložte do chladničky, ale snažte sa liter vypiť v priebehu dňa. Nemá výraznú chuť, takže žalúdok vás z neho rozhodne nerozbolí. Sezam si môžete pokojne pridávať aj do koláčov, šalátov, alebo bežne konzumovaných jedál. Nikdy ním nič nepokazíte.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.