Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nová štúdia. Používanie mobilných telefónov rodičmi má neblahý vplyv na život celej rodiny

reklama:
Nová štúdia. Používanie mobilných telefónov rodičmi má neblahý vplyv na život celej rodiny

Mobilné telefóny sa dnes javia ako niečo absolútne zásadného pre život. Väčšina z nás si bez nich nedokáže predstaviť život. Mobilné telefóny však majú jednu veľmi negatívnu vlastnosť. Môžu úplne absorbovať našu pozornosť a môžeme sa na nich stať závislými. Každý rodič to pozná zo svojej vlastnej skúsenosti.

Ak ste svojmu malému dieťaťu aspoň raz dali telefón alebo tablet, viete, ako dokáže pohltiť myseľ užívateľa. Často si neuvedomujeme, že keď používame svoje telefóny sami, nevšímame si, čo sa okolo nás deje. Teraz existuje nová štúdia, ktorá vrhá na túto tému veľa svetla.

Štúdia bola vykonaná na 2 000 deťoch vo veku 11-18 rokov. Otázky sa týkali používania mobilných telefónov rodičmi týchto mladých ľudí. Jednou z otázok bolo, či rodičia používajú svoje telefóny pri jedení. 14% mladých ľudí odpovedalo, že ich rodičia pri jedle používali telefóny. Je zaujímavé, že keď sa vedci pýtali rodičov na to isté, 95% z nich to poprelo.

Ďalšie zaujímavé závery prieskumu

82% opýtaných mladých ľudí uviedlo, že doba jedenia by mala byť bez telefónu. 22% z nich uviedlo, že používanie telefónov viedlo k menšej radosti členov rodiny a menšiemu chceniu tráviť čas spoločne. 36% respondentov pripustilo, že požiadalo svojich rodičov, aby odložili telefón. Mladí ľudia sa cítili svojimi rodičmi ignorovaní.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. augusta 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.