Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Novorodenecká fotka plná bolesti i nádeje: Dievčatko pohľadom hľadá bračeka, o ktorého prišlo

reklama:
Novorodenecká fotka plná bolesti i nádeje: Dievčatko pohľadom hľadá bračeka, o ktorého prišlo

Mamička Heather Bowman (39) zo St. Louis si vytrpela svoje. Po niekoľkých potratoch a zlých vyhliadkach na materstvo sa jej podarilo otehotnieť s dvojičkami. Ohromnú radosť však čoskoro vystriedala tá najväčšia bolesť – žena prišla o jedno z bábätiek. Keď sa napokon narodilo jeho dvojča, Heather sa rozhodla, že dá urobiť novorodenecké zábery. To, čo sa podarilo fotografke, dojíma k slzám.

Keď mala Heather 36 rokov, uvedomila si ako veľmi túži po bábätku. Hoci nemala v tom čase partnera, ktorý by jej bol oporou, veľmi dobre vedela, že jej vek už čoskoro môže byť prekážkou v otehotnení. Preto sa bez zbytočného váhania obrátila na špecialistu v oblasti umelého oplodnenia a podstúpila zákrok, ktorý jej mal pomôcť v naplnení jej najväčšieho sna.

Tŕnistá cesta

Prvé pokusy dopadli katastrofálne. Po tom, ako Heather potratila svoje prvé bábätko, prišla aj o dvojičky z nasledujúceho tehotenstva. Lekári odhalili, že s jej maternicou nie je niečo úplne v poriadku, a preto má problém vynosiť dieťatko až do konca. Napriek tomu sa ťažko skúšaná žena nevzdala svojej nádeje.

Keď Heather zistila, že opäť nosí pod srdcom dva nové životy, verila, že konečne všetko dobre dopadne. Krutý osud to však zariadil inak a nešťastnej žene v 18. týždni zomrel ďalší synček, James. Našťastie, jeho sestrička bola silná a svoj boj o život dotiahla do úspešného konca. Po 36 týždňoch tehotenstva napokon Heather priviedla na svet zdravé dievčatko Leti.

Silný záber

Mamička nechcela zabudnúť na bábätká, o ktoré nešťastne prišla, a tak poprosila o súčinnosť fotografku Jessicu Young. Tá prišla s nápadom dostať do obrázku nielen Leti, ale aj jej bračeka, ktorý už je v nebíčku. „Veľmi sa mi páčila myšlienka spojiť prikrývky dohromady… napadlo mi, že to symbolizuje puto medzi nimi,“ povedala autorka fotky.

Skutočne krásny záber, ktorý Jessica vytvorila, obletel sociálne siete a vyvolal vlnu nadšenia. Obrázok dievčatka, ktoré sa pozerá na prázdnu kolísku s modrou dekou a anjelskými krídlami, reprezentujúcimi jej dvojča, sa stal virálnym.

Po tom, ako mama dvojičiek zbadala fotografiu, rozplakala sa. “Bolo to tak krásne,” povedala s tým, že keď sa Leti pozrela na prázdne miesto v kolíske, bolo to, akoby hľadela na Jamesa. Akoby tam skutočne bol s ňou.

Heather chce, aby fotografia šírila nádej. Jej snahou je, predovšetkým, dodať odvahu ženám, ktoré majú problémy s otehotnením. Odkazuje im, aby sa nevzdávali viery a šli si za svojim snom “byť mamou”.

Foto: Instagram, Courtesy Heather Bowman, today.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. apríla 2019Zdroj www.today.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.