Obed alá mäsko na víne

2x Kuracie prsia
1x cibuľa
Sušenú štipľavú papriku
Sladkú sušenú papriku
Rascu
Zeleninový vývar
1/2 dc bieleho vína
Klobásku
Soľ
Zemiakový škrob
Šampióny
Postup: Kuracie prsia očistíme a prekrojíme na niekoľko rezňov. Prsia vyklepeme a jemne nasolíme. Nakrájame si klobásu. Môže byť mäkšia do varenia ale aj suchá je fajn. Pripravíme si koreniny, vývar a soľ. Nakrájanú cibuľu na kocky dáme na dno väčšieho hrnca. Necháme na oleji zozlatovať. Na ňu dáme pražiť šampióny. Pridáme mäso a opekáme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme vodu a vývar tak, aby sa mäso zalialo do ¾. Pridáme klobásu. Prilejeme víno a nasypeme koreniny a soľ podľa chuti. Teraz varíme asi 30 minút. Potom pridáme 2 malé lyžičky škrobu a podľa potreby ešte doplníme vodu. Necháme dusiť cca 10 minút. Keď je mäso mäkké, odstavíme pokrm zo sporáka. K tomuto jedlu sa skvelo hodí tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša.Dobrú chuť :- )
Foto: Katarína V.
Autor: Katarína V.