Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Obrazy 12-ročného umelca sú ako živé. Takto malý Da Vinci nakreslil francúzskeho prezidenta

reklama:
Obrazy 12 ročného umelca sú ako živé. Takto malý Da Vinci nakreslil francúzskeho prezidenta

To je ale talent! Kareem Waris má iba 12 rokov, no jeho výtvarné danosti mu môžu závidieť aj ostrieľaní umelci. Obraz, ktorý venoval francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, odštartoval jeho sľubnú kariéru.

Rodina malého Kareema žije v nigérijskom Lagose. Chlapča sa narodilo do skromných pomerov, zato však talentu má na rozdávanie. Mal iba 8 rokov, keď jeho výnimočné zručnosti zaujali jedného zo zakladateľov Ayowole Academy of Art, umeleckej školy, ktorá pomáha chudobným deťom rozvíjať ich talent.

Vďaka možnosti študovať umenie sa Kareem mohol vydať za svojim snom. Sám seba totiž vidí medzi veľkými umelcami, akými bolo Michellangelo, či Leonardo da Vinci.

Zdá sa, že chlapec má pred sebou sľubnú budúcnosť. Širšia verejnosť ho začala vnímať najmä po tom, ako nakreslil hyper-realistický obraz hlavy Francúzska. Obraz mal vytvoriť za neuveriteľné dve hodiny a darovať ho Macronovi, keď navštívil Lagos.

Fantastickým vyobrazení si Kareem získal nielen veľký obdiv prezidenta, ktorý sa dielom pochválil na sociálnej sieti, ale i mnohých nových fanúšikov z celého sveta.

Foto: Instagram, Twitter

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. mája 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.