Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Odborníci varujú rodičov pred týmto doplnkom. Pre dieťa je veľmi nebezpečný

reklama:
Odborníci varujú rodičov pred týmto doplnkom. Pre dieťa je veľmi nebezpečný

Mnohí rodičia sa na príchod bábätka zodpovedne pripravujú, pričom si pre svoj najväčší poklad vopred zaobstarajú výbavičku, postieľku či kompletnú detskú izbičku.

Málokto sa pri nákupoch vyhne rozkošným ozdobám, pričom jedna z nich môže byť pre dieťatko nebezpečná! Vo väčšine prípadov sa rodičia snažia zaistiť všetko nevyhnutné pre potreby bábätka. Odborníci však varujú, že jedna z obľúbených „vychytávok“ môže ohroziť život dieťaťa.

Ide o tzv. baldachýn, ktorý krásne dopĺňa postieľku. K téme pôvabnej textílie sa vyjadrila aj detská lekárka Ruth Barker, ktorá upozorňuje, že hrozí riziko uškrtenia.

„Liečila som dieťa, ktoré malo nad postieľkou baldachýn. Keď sa mamička vzdialila, dieťatko sa postavilo a látku si ovinulo okolo krku. Našťastie ho mamička stihla nájsť včas,“ uviedla, pričom priznala, že nešlo o jediný prípad.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.