Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Odmietam robiť večer domáce úlohy. Pokojne si o mne myslite, že som zlá matka …

reklama:
Odmietam robiť večer domáce úlohy. Pokojne  si o  mne myslite, že  som  zlá matka ...

Tento výkrik z duše jednej „zlej“ matky určite stojí za vaše prečítanie:

„… A nechcem to ani ja a ani moja dcéra. Navyše, na to ani nemáme čas.

Mnohí vedia, že takmer každý deň strávi vaše dieťa v škole 6-8 hodín, potom ich kroky smerujú na rôzne krúžky, tanca alebo hodiny doučovania. K tomu si pripočítajme čas strávený cestovaním a výsledkom je to, že prídu domov vo večerných hodinách. Nehovoriac o rodičoch, ktorí sú po celom dni v práci tiež unavení.

Prichádzam k sporáku, večeriame nie skôr ako o 8-9 hodine. Tu nám vzniká čas na rozhovory kde sa dozvieme, kto mal aký deň. Rozprávame sa o tom, že by sme si mohli pozrieť nejaký film alebo prečítať knihu. Ale nie, my si musíme sadnúť k stolu a robiť domáce úlohy.

V opačnom prípade zajtra nájdeme v ich žiackej knižke poznámku o tom, že naše dieťa nebolo pripravené na hodinu a ja sa budem trápiť tým, že som sa môjmu dieťaťu nevenovala.

Áno, som zlá matka. A moje dieťa je už tínedžerka. Už jej nechcem robiť domáce úlohy. A ja už nemôžem stáť pri nej a kričať na ňu.

Áno, mimochodom, tvrdo pracujem. A neraz sa stane, že sa unavím. A hanbím sa priznať, že si nepamätám matematiku z 8.ročník. Okrem toho musím hodiť veci do práčky, uvariť niečo na zajtra a pripraviť večeru. Večer mám ešte nejakú prácu a stretnutia. Alebo idem do obchodu. Alebo si len chcem poležať v napustenej vani.

Tiež mám aj manžela. A babičku. A dve mačky, ktoré tiež čakajú na moju pozornosť. Cez víkend jazdíme na chalupu alebo niekam do prírody alebo upratujeme. To je jedno. Skutočnosť je taká, že večer už chcem len relaxovať.

Áno, som zlá matka, aspoň to si mnohí myslia. Ja sama som porodila tieto deti a rodičovstvo je vážna zodpovednosť a nie niečo, z čoho sa dá vycúvať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. marca 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.