Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oliver (11) sa nakazil koronavírusom, rodičov vystrašili neobvyklé príznaky. Toto chlapca takmer zabilo

reklama:
Oliver (11) sa nakazil koronavírusom, rodičov vystrašili neobvyklé príznaky. Toto chlapca takmer zabilo

11-ročný Oliver sa nakazil zákerným koronavírusom začiatkom roku 2021. Spočiatku ho bolel chrbát a mal horúčku, netrvalo to dlho a chlapec musel byť hospitalizovaný.

Ako uvádza portál The Sun, Oliver Shultz z mesta Latrobte v americkom štáte Pennsylvania bol pozitívne testovaný na COVID-19 začiatkom roku 2021.

Keď začalo jeho telo meniť farbu, jeho mama okamžite zalarmovala lekársku pomoc a chlapca previezla do detskej nemocnice v Pittsburghu. Oliverovi diagnostikovali poranenie krvných cievok v očiach po tom, ako sa u neho vyvinul multisystémový zápalový syndróm (MIS-C), ktorý zrejme postihuje iba mladších pacientov trpiacich koronavírusom.

Lekári si uvedomovali vážnosť jeho zdravotného stavu a mame Aimee vyriekli tie najhoršie slová. „Lekári povedali, že do hodiny Ollie už nemusí byť s nami. Oliver sa na mňa na pohotovosti pozrel a povedal: Mami, myslím, že zomriem. Bol to najhorší pocit, aký som kedy zažila,“ spomína na hrozivé okamihy mama Aimee.

Olivera previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde mu diagnostikovali MIS-C, ktorý zapríčiňuje zápal ciev a môže mladým ľuďom spôsobiť vážne srdcové problémy. Tento stav je taký vzácny, že nemocnica doteraz liečila iba 11 pacientov s týmto ochorením.

„Najdesivejšie pre môjho manžela a mňa je nevedomosť. Ochorenie je nové, takže neexistuje žiadny výskum. Nevieme, aké bude mať pre neho dlhodobé účinky a ako bude vyzerať jeho budúcnosť,“ povedala Aimee.

Kvôli zápalu mal Oliver trikrát vážny problém so srdcom a čaká ho šesťmesačné zotavovanie. V súčasnosti je doma, avšak počas rehabilitácie musí byť v čo najsterilnejšom prostredí. 11-ročný Oliver je vášnivým kovbojom, každý deň chodí s rodičmi na výlet na čerstvý vzduch. „Dúfam, že sa čo najskôr vrátim k jazdeniu na koni. Je to to, čo rád robím a necítim sa byť sám sebou, keď nemôžem každý deň jazdiť,“ vyslovil svoj sen bojovník Oliver.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.