Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Opusteného dojčaťa zachránila pred smrťou túlavé mačka

reklama:
Opusteného dojčaťa zachránila pred smrťou túlavé mačka

Občas je neuveriteľné, čo sa niektorí ľudia odvážia vykonať. Medzi také odpudivé činy patrí i čin zatiaľ neznámej matky z ruského mesta Obninsk, ktoré leží v Kalužskej oblasti asi 100 kilometrov od Moskvy. Táto žena odložila svoje dvanásťtýždňové dieťa k smetiakom len v kartónovej krabici a ľahkom dojčenskom oblečení. To všetko uprostred zimy, keď v Rusku v noci klesajú teploty hlboko pod nulu a aj cez deň sa teplota len zriedkakedy dostane nad bod mrazu. Matka tak chlapčeka odsúdila k istej smrti.

Múdra mačka Máša

Nad dieťaťom zanechaným napospas osudu však bdeli všetci anjeli strážni, a tiež túlavá mačka Máša. Tá malé dojča vlastným telom zahrievala, kým detský plač a mačacie mňaukanie neprilákalo pozornosť náhodných okoloidúcich. Tí pochopiteľne okamžite zavolali záchranku, ktorá podchladeného chlapčeka odviezla do nemocnice, kedy bol následne hospitalizovaný.

Dáma, ktorá kŕmi mačky

Kým hlavným záchrancom dieťaťa je bezpochyby mačka Máša, druhou kladnou hrdinkou tohto príbehu je „mačacia dáma“ Irna Lavorná, ktorá miestné túlavé mačky pravidelne kŕmi. Práve ona zareagovala na kombináciu mňaukania a plaču a dieťatko našla. O Máše pani Lavorná tvrdí, že aj keď je to vekom ešte mačiatko, prebúdzajú sa v nej materské inštinkty, čo mačka bezo sporu ukázala. Naopak najmenšiu štipku materského citu nemá očividne biologická matka dieťaťa, ktorej za jej skutok hrozí súd a trestný postih.

Záchrana na poslednú chvíľu

Podľa hovorcu nemocnice, do ktorej bol chlapec prevezený, bolo dojča zachránené doslova na poslednú chvíľu. V tejto chvíli sa teší dobrému zdraviu a celá záležitosť na ňom našťastie nezanechá žiadne dlhodobé následky, ak by ho však Máša nenašla a nezahrievala, chlapček nemusel vyviaznuť živý. Dojča, ktorého príbeh vzbudil v Rusku veľkú vlnu solidarity, bude pravdepodobne nedlho po prepustení z nemocnice adoptovaný novou rodinou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.