Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oslavujete v januári alebo februári? Štúdie ukazujú, že vodnári majú veľké šance byť bohatí a slávni

reklama:
Oslavujete v januári alebo februári? Štúdie ukazujú, že vodnári majú veľké šance byť bohatí a slávni

Očakávate bábätko v prvých dvoch mesiacoch roka? Máme pre vás výborné správy! Hoci budete pri kočíkovaní pravdepodobne bojovať s nepriazňou počasia, podľa jednej štúdie je u vášho dieťaťa vysoká šanca, že bude v živote veľmi úspešné.

Celebritné znamenie

Podľa štúdie, na ktorú sa odvoláva portál mirror.co.uk, si ľudia narodení v mesiacoch január a február môžu gratulovať. Vodnári majú totiž veľké predpoklady na to, aby sa stali bohatými a slávnymi. Zaujímavé zistenia priniesol časopis Journal of Social Sciences.

Výskumníci sa zaoberali vzorkou ľudí, náhodne vybraných z rôznych oblastí života – od politikov, vedcov či športovcov, až po spevákov a hollywoodske hviezdy. Záver štúdie znel jasne: “Najväčší počet celebrít sa narodil v znamení vodnára.” Medzi známe osobnosti oslavujúce v období od 20. januára do 18. februára patrí Jennifer Aniston, Oprah Winfrey či Cristiano Ronaldo.

Pozitívne výskumy

Nejde však o jedinú štúdiu, ktorá hraje v prospech vodnárov. Ďalšie prieskumy napríklad ukázali, že u detí narodených v zimných mesiacoch je vyššia pravdepodobnosť na dosahovanie lepších výsledkov v školských testoch.

Výskumníci z Úradu národnej štatistiky Spojeného kráľovstva zasa z analýz sčítania ľudu došli k záveru, že osoby narodené v januári sa najčastejšie stali lekármi. Medzi februárovými oslávencami našli prevahu umelcov.

Medzi deťmi narodenými v januári bola tiež pozorovaná vyššia pravdepodobnosť, že vyrastú vo “veľké ryby”. Štúdia S&P došla k poznatku, že 10% generálnych riaditeľov prišlo na svet práve v prvom mesiaci roku.

Foto: pexels.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. januára 2019Zdroj www.mirror.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.