Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Otec sa rozhodol postarať sa o svoje dieťa s Downovým syndrómom

reklama:
Otec sa rozhodol postarať sa o svoje dieťa s Downovým syndrómom

Keď sa partneri rozhodnú mať dieťa, nikto si nemyslí, že by práve ich dieťa mohlo byť postihnuté alebo inak choré. Bohužiaľ sa to stalo mladému páru. Ich dieťa sa malo narodiť s Downovým syndrómom, ktorý nikoho síce neobmedzuje na živote, ale je to zásah do pokojného života.

Mladí rodičia stáli pred zásadným rozhodnutím

Veľa ľuďom sa narodí dieťa s Downovým syndrómom, je ich na svete asi 6 000 každý rok. Rodičia potom stoja pred ťažkým rozhodnutím, či si dieťa nechať alebo ho dať na adopciu alebo vymýšľajú iné spôsoby. Pokiaľ sa rodičia rozhodnú si dieťa nechať, rozhodne urobia správnu vec, pretože takéto deti môžu mať normálny život, len je potrebné sa im viac venovať. Deti s Downovým syndrómom sú v spoločnosti veľmi obľúbené.

Malý Misha patrí medzi tisíce bojovníkov, ktorí nakoniec uspeli a spokojne sa predierajú životom. Bohužiaľ ale iba po boku otca, ktorý sa rozhodol za jeho život bojovať, a nakoniec sa rozhodol, že sa oňho sám postará. 33-ročný Jevgenij svojho syna vychováva sám, pretože jeho partnerka sa nakoniec rozhodla rodinu opustiť, pretože sa nechcela prispôsobiť novému životu, ktorý by ju čakal s postihnutým dieťaťom. Je to smutná skutočnosť, ale naozaj v niektorých prípadoch odchádzajú matky.

Jevgenij najskôr študoval viac o Downovom syndróme

Jevgenij ale nebol presvedčený od začiatku. Po oznámení, s akým postihnutím sa jeho dieťa narodí, utiekol z kliniky a rozplakal sa. Nakoniec si ale povedal, že každé dieťa má právo na plnohodnotný život a rozhodol sa, že sa o svojho potomka dokáže postarať. Nastávajúci otec si potom naštudoval mnoho informácií práve o tejto chorobe a stretával sa s deťmi s Downovým syndrómom. Výchova dieťaťa by nemala byť nikým ovplyvnená a Jevgenij bol presvedčený, že to nakoniec zvládne a z jeho syna vyrastie normálne dieťa.

Bohužiaľ, jeho partnerka nebola rovnakého názoru a ich cesty sa nakoniec rozišli, pretože jeho manželka by nezvládla starostlivosť o postihnuté dieťa, ktorému by sa muselo všetko podriaďovať. Sama bola veľmi vydesená, keď sa dozvedela, že ich dieťa bude mať Downov syndrómom a bohužiaľ sa s tým nezmierila ani po niekoľkých dňoch.

Otec robí so svojím synom všetky veci ako ostatné rodiny

Jevgenij si otcovstvo skutočne užíva. Malý Misha je nadšený z všedných radostí, rovnako ako jeho otec. Ten rozhodne neľutuje rozhodnutie sa o malého postarať sám, pretože Misha má všetko ako ostatné deti. Usmieva sa na ostatných, rád sa hrá na ihrisku a všetkým okolo seba rozdáva len radosť.

Navyše, pre takéto deti je naozaj radosť žiť. Navyše im pomáhajú v živote aj zvieratá, ktoré deti s Downovým syndrómom milujú. Môžu si ich hladkať, starať sa o ne a získavajú tak ďalšie skúsenosti, ktoré sa im v živote môžu hodiť. Je ale nutné myslieť na to, že na rodičovskú starostlivosť budú odkázané do konca života. Preto sa mamičky už na začiatku tehotenstva rozhodujú, či si také dieťa nechajú.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.