Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Otecko s nadváhou už nevládal za svojimi deťmi. Za pol roka bol z neho nový človek

reklama:

Ako dieťa veľa cvičil, aby sa vyhol šikanovaniu. Športu sa venoval aj v mladosti, získal dokonca trénerský titul na vysokej škole v Južnej Dakote. Po škole si otvoril tréningové štúdio, kde sa stretol so svojou manželkou, inštruktorkou jógy. Keď sa im však narodil prvý syn, presťahovali sa a s cvičením prestal. Tam začal ísť príbeh Jeremiaha Petersona z kopca a ručička na váhe začala ukazovať čoraz viac.

Upriamil sa na prácu a začal odmietať aktivity, ktoré mu predtým robili radosť. Prestal sa dokonca fotiť s rodinou a keďže nevládal, trávil menej času s deťmi.

Zmena bola nevyhnutná

Jeho rozhodnutie schudnúť život ohrozujúce kilá sa začalo na rodinnom výlete. “Pamätám si, ako som v predklone lapal po dychu. Keď som sa pozrel hore, uvidel som manželku a deti ako s ľahkosťou kráčajú, rozprávajú sa a smejú – bezo mňa. V ten moment ma to zasiahlo,” povedal Peterson pre magazín People. “Cítil som v ten moment smútok a hanbu z toho, že som to dopustil. Keby som takto pokračoval, už by som nežil,” priznáva.

Keď sa vrátili domov, Peterson, v tom čase krátko pred štyridsiatkou, začal hľadať metódy na chudnutie. Dal do toho všetko. Predtým nejedol celý deň, večer si dal obriu porciu a k tomu pár pív. Neustále cítil nafúknutosť, pálenie záhy a ďalšie žalúdočné problémy.

Dozvedel sa, že trpí intoleranciou na lepok a tak presedlal na keto-diétu založenú prevažne na bielkovinách a čerstvej zelenine. Po tom, čo upravil stravu a každý deň podnikol hodinovú túru, začal pomaly vidieť prvé výsledky. Neskôr pridal silové cvičenia v posilňovni šesťkrát týždenne.

Teraz si pochvaľuje nielen telesné, ale aj duševné zmeny. Cíti, že sa stal manželom a otcom, akým vždy chcel byť. Celú cestu od zadychčaného muža až po atléta zdieľa aj na sociálnej sieti Instagram.

Zmenou prešla aj jeho manželka Rebecca:

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.